Vinovații pentru criza financiară în care ne aflăm sunt bine cunoscuți, pot fi arătați cu degetul, înjurați cu nume și prenume, dar, din păcate, nu pot fi și trași la răspundere.
Frustrarea socială crește, căci nimănui nu-i place să fie împovărat cu taxe și impozite mai mari fără să vadă că responsabilii pentru dezastru sunt penalizați.
Societatea ar vrea niște capete ale lui Moțoc, echitate, dar în loc de asta primește mostre de aroganță, justificări penibile, obrăznicii și minciuni. De pildă, Marcel Ciolacu și PSD neagă criza economică, „denunță tentativa de manipulare a opiniei publice prin aserțiunea că problemele bugetare din prezent ar fi fost provocate de deficitul înregistrat anul trecut” și se laudă că a făcut „cea mai amplă reformă socială”. Mai mult, deși e la guvernare, susține că Ilie Bolojan „a intrat cu drujba în economie”.
65 de miliarde de lei, cheltuiți din Fondul de rezervă
Așadar, PSD (nici nu contează cine e la vârful partidului) își face jocul obișnuit: e la putere și în opoziție până când îi vine din nou apa la moară, adică rotativa și preluarea guvernării. Încearcă să se exonereze de orice responsabilitate, să se spele pe mâini și pentru deciziile catastrofale luate de guvernul condus de Marcel Ciolacu, și pentru costurile sociale ale măsurilor pe care le ia acum Ilie Bolojan.
Mai vrea impunitate, pentru că devalizarea Fondului de rezervă – într-un an a cheltuit fără nicio justificare 65 de miliarde de lei, cât toate guvernele din ultimii 15 ani la un loc – cade sub incidența Legii răspunderii ministeriale (asta, dacă magistrații și-ar face treaba pentru care sunt plătiți regește).
Practic, guvernul Ciolacu a golit Fondul de rezervă în care mai sunt acum doar câteva sute de milioane de lei, după cum spunea fostul ministru Tánczos Barna.
Continuarea în Revista22
Citește și: Cum a ocupat UDMR conducerea fondului de garantare a creditelor cu membri de partid
Urmăriți PressHUB și pe Google News!