Cu droguri la examenul auto – I-a dat din greșeală polițistului pungulița cu prafuri

Data:

Un tânăr de 20 de ani din Cluj s-a lăsat prins cu droguri când a mers să susțină proba traseului pentru examenul auto. În dimineața zilei de luni, 30 octombrie, un tânăr de 20 de ani trebuia să susțină proba traseului a examenului pentru permisul de conducere, categoria C. În schimb, acesta a ajuns la IML pentru recoltarea de probe de sânge.

Mai exact, tânărul s-a urcat în camionul în care trebuia să dea examenul auto, iar când i-a înmânat polițiștului examinator buletinul, din greșeală, i-a dat și o punguliță cu praf alb. Examinatorul a oprit proba și a chemat Poliția Rutieră, care au confiscat pungulița și l-au testat pe băiat cu aparatul drugtest, care a avut un rezultat pozitiv, titrează Monitorul de Cluj.

Presshub a scris că MAI anunță legi cu pedepse mai dure pentru traficul de droguri și și pentru siguranță rutieră.. Ministerul Afacerilor Interne a precizat că va pune în dezbatere publică pachet legislativ.

Pachetul cuprinde:

  • proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și substanțe cu efecte psihoactive;
  • proiectul Ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere;
  • proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și a Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Modificări propuse

În domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și substanțe cu efecte psihoactive

– majorarea limitelor pedepsei cu închisoarea aplicate în cazul faptei penale constând în îndemnul unei persoane la consumul ilicit de droguri de risc/de mare risc, de la 6 luni la 3 ani cât este în prezent, la 1 – 3 ani, pentru drogurile de risc, respectiv închisoarea de la 1 la 5 ani pentru droguri de mare risc. Tot cu pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani este propusă a se sancționa și fapta constând în publicitatea făcută oricăror produse, pretinzând în mod credibil că prin consum acestea produc efecte similare drogurilor;

Citește și Nicușor Dan a dat o amendă record pentru proprietarii celor 12 hectare retrocedate în Parcul IOR

– reglementarea circumstanței agravante constând în deținerea de droguri în vederea consumului într-o instituție sau unitate medicală, de învățământ, militară, loc de detenție, centre de asistență socială, de reeducare sau instituție medical-educativă, locuri în care elevii, studenții și tinerii desfășoară activități educative, sportive, sociale ori în apropierea acestora, având în vedere că un astfel de comportament determină apariția unor noi riscuri în materie, precum punerea la dispoziția altor persoane sau publicitatea consumului de droguri; Mai multe, AICI.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este...

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei au fost respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...