Cum a ajuns Casa de Cultură a Sindicatelor în proprietatea Primăriei Oradea. Acuzațiile aduse instituției | Bihoreanul

Data:

spot_img

Cum a ajuns Casa de Cultură a Sindicatelor în proprietatea Primăriei Oradea. Municipalitatea s-a întabulat anul trecut, pe nevăzute și neștiute, pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Parcul 1 Decembrie, pe care nu a deținut-o niciodată.

Construit în 1968 printr-o investiție de 10,8 milioane lei din banii sindicaliștilor, imobilul a fost preluat de oraș printr-o chichiță juridică pe care edilii o țin… la secret. „Vom căuta soluții ca să investim acolo pentru a reabilita clădirea”, încearcă să îndulcească primarul Florin Birta ceea ce sindicaliștii numesc preluarea „cu japca” a clădirii.

Inițiativa a aparținut primarului

Războiul dintre Primărie și conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea (CCS) a răbufnit public la finele lunii octombrie. În ultima ședință din precedentul mandat, consilierilor locali le-a fost prezentată de către juriștii municipalității plângerea prealabilă înaintată de CCS înainte de deschiderea unui proces.

Citește și: Supraviețuitor Colectiv după întâlnirea cu Iohannis: „Ne ridicăm în picioare când intră, ne ridicăm în picioare dacă se ridică și el”

Reclamanții sunt nemulțumiți că Primăria a unificat într-o singură Coală Funciară cele 9 CF-uri cu terenurile pe care le deține în Parcul 1 Decembrie, pe care vrea să îl reabiliteze pe bani europeni, luând în calcul, fără a-i înștiința, inclusiv cei 4.400 mp de sub clădirea CCS. Terenul aparține orașului, dar a fost dat în folosință CCS încă din 1968, pe durata existenței clădirii. Proprietarii s-au revoltat când au descoperit că, pe lângă teren, Primăria s-a întabulat și asupra clădirii!

Primarul Florin Birta a și recunoscut că inițiativa i-a aparținut. „Clădirea, din punctul meu de vedere, nu arată bine. Mi-aș fi dorit ca până acum sindicatele, sau cine au fost proprietari acolo, să reabiliteze clădirea, dar bineînțeles că nu au avut fonduri. Atunci am zis: «Hai să găsim o soluție, să vedem cum s-au întabulat pe teren. Nu era dreptul ca imobilul să fie al municipiului?»”, a spus Birta.

Continuarea în Bihoreanul

Citește și: Dezvoltatorul Nordis ignoră Protecția Consumatorului și ascunde actele cerute la control

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Traumele mamelor minore. Explicațiile specialiștilor | Ziarul de Iași

Traumele mamelor minore. Explicațiile specialiștilor. La Maternitatea „Cuza Vodă”...

Statuia lui Prometeu este închisă publicului de patru ani | Argeșul Online

Statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricității este închisă publicului...