Cum explică medicii numărul mare de decese în valul Omicron

Data:

Experții medicali au conchis că tulpina Omicron este foarte contagioasă și nu duce la forme grave ale bolii, care apoi să pună viața pacienților în pericol.

Acest lucru se observă și în România, potrivit Europalibera.org.

Numai că numărul deceselor din valul Omicron a rămas ridicat.

În ultima lună, de când a început valul Omicron în România, au fost înregistrate 2496 de decese. Un număr mai mic decât în valul 4 al pandemiei, când au fost înregistrate și 600 de decese pe zi, dar mai mare decât în celelalte țări europene, unde la un număr mai mare de infectări au mai puține decese.

De exemplu, Marea Britanie a înregistrat, pe 14 februarie, 41.270 de infectări și un număr de 52 de decese. În aceeași zi, România a înregistrat 12.069 cazuri noi de infecătri și un număr de 75 de decese.

Noi am avut un decalaj față de țările din Occident și în ceea ce privește începerea valului 5 și, în momentul de față, avem în circulație încă tulpina Delta”, a spus Adrian Marinescu.

Marinescu explică de ce procentul de decese e totuși mai mare în România față de alte țări europene.

„Contează starea de sănătate a populației și aici România are un minus. Oamenii sunt mai bolnavi, speranța de viață e mai mică, oamenii nu merg la timp la doctor.

În al doilea rând, contează și cât de repede ajungi la spital atunci când ai o urgență, și asta se întâmplă și în valul Omicron, oamenii ajung, din păcate, mai târziu decât ar trebui la spital”, a mai spus Adrian Marinescu.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe