Cum „operează” chiar și când e trimis în judecată un samsar de mașini

Data:

Focșăneanul Daniel Emil Von Hillebrandt este acuzat și trimis în judecată de procurorii vrânceni pentru escrocherii cu mașini de lux și imobiliare. În timpul anchetei, „Neamțu” nu s-a oprit și a căutat alte victime pe care le-a deposedat, spun procurorii, de mașini de lux, prin escrocherie și șantaj.

Procurorii și polițiștii care l-au anchetat au zeci de plângeri penale din partea acestuia. „Neamțu” nu s-a sfiit să amenințe o judecătoare din Focșani chiar în sala Tribunalului. Un dezvoltator imobiliar l-a acuzat de șantaj, după ce i-a blocat tranzacții de aproape trei milioane de euro

,DANIEL-EMIL VON HILLEBRANDT a fost recent trimis în judecată de procurorii vrânceni pentru escrocherii infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (trei acte material, infracțiunea de șantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

Victimele acestuia spun care este modul său de operare: dă un avans modic pentru mașini de lux, apoi dispare în Germania, unde le vinde sau le înmatriculează cu acte false.

Citește și: Cum a influențat poezia „Cățeluș cu părul creț” România de azi. Copiii, învățați că furtul este acceptabil

„La mine, prejudiciul este de peste 140.000 de euro. Mi-a dat un mic avans și i-am dat un rând de chei, ca să se folosească de mașină, până când va achita restul. Actele mașinii sunt la mine, precum și cheia de rezervă. După ce a luat mașina, i-a schimbat plăcuțele pe care le aveam eu – numere roșii, valabile 30 de zile – și, cu numere false, a ieșit din țară. Cum a ieșit… Doar el știe!

În Germania, a înmatriculat mașina pe numele lui, folosind acte false, fiindcă actele mașinii sunt la mine. El a rămas cu mașina, eu am rămas cu actele originale și cheia de rezervă… Am făcut plângere, în 2019, pentru abuz de încredere. De atunci, aștept.

Am solicitat în instanță să se urgenteze ancheta, însă Parchetul nu a respectat termenul limită. Am făcut din nou cerere de urgentare a cercetărilor. Nimic… Între timp, suspectul a mai comis și alte fapte, identice. Cazul meu nu este unul izolat, este un mod de operare”, a declarat una dintre victime pentru presa centrală.

Mai multe, în Vrancea24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la Ploiești, pentru Consiliul Județean

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la...

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă cu fonduri europene | Bihoreanul

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă. Ioan...

Candidatul PNL la CJ Brăila lăudat de învățătoarea lui într-un film electoral | De Brăila

Candidatul PNL la CJ Brăila lăudat de învățătoarea lui...