Cum va arăta drumul expres Arad – Oradea, un proiect de peste 10 miliarde de lei. Când se estimează finalizarea lui

Data:

Consiliul Județean (CJ) Bihor și Consiliul Municipal Oradea au aprobat la sfârșitul săptămânii trecute Studiul de fezabilitate pentru drumul care va asigura o legătură rutieră mai rapidă între Oradea și Arad.

Potrivit CJ Bihor, traseul Drumului Expres Arad – Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație. Proiectul mai prevede drumul de legătură cu orașul Salonta, de 5 km, drumul de legătură cu Arad, de 3 km, și drumul de legătură cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta – Békéscsaba), de 9,85 km. Astfel, lungimea totală a drumului va fi de 138 km.

„Cu eventualele optimizări incluse în proiect, ne propunem ca în primăvara anului viitor să avem gata proiectul tehnic și să putem demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor. În trei ani, lucrările ar trebui să fie terminate și drumul să fie deschis circulației. (…) Proiectele mari sunt rezultatul unor ani de muncă, a unor colaborări largi și a asigurării unor fonduri pe care doar noi, autoritățile locale, nu le-am fi putut asigura. Fondurile europene impun și cofinanțări importante de la nivel național și în cazul acestui proiect”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Citește și: Cine anchetează magistrații. Cum a scăpat procurorul Cornescu „Corvin” de acuzația că a colaborat cu Securitatea

Drumurile naționale și județene vor fi conectate cu drumul expres prin 12 noduri rutiere, 6 dintre acestea fiind pe teritoriul județului Bihor: Oradea – Sântandrei, Livada – Nojorid, Gepiu – Cefa, Salonta – Tinca, Salonta – Ungaria și Avram Iancu.

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei, inclusiv TVA. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Drumul Expres Arad – Oradea se realizează în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

(Sursă imagini: Consiliul Județean Bihor)

Citește și: Război și cancer. Cum a trecut cel mai cumplit an pentru bolnavii ucraineni aflați în refugiu la Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...