Cutremurul din Maroc. Peste 2.000 de morți şi 2.000 de răniți

Data:

Cutremurul din Maroc. Peste 2.000 de morți şi 2.000 de răniți. Un cutremur neobişnuit de puternic a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând moartea a peste 2.000 de persoane, potrivit celui mai recent bilanț, şi deteriorând clădiri din satele din Munţii Atlas până în oraşul istoric Marrakesh. Oamenii treziţi de cutremur au fugit pe străzi îngroziţi.

Turiști din Marrakesh povestesc pentru BBC momentele terifiante din timpul cutremurului devastator. „Clădirile se prăbușiseră în jurul nostru”, „Am simțit cum vibra pământul”, „La început am crezut că e un atac terorist” sunt câteva dintre mărturiile acestora. Detalii aici.

Ministerul de Interne din Maroc a anunţat sâmbătă seara că 2.012 persoane au fost ucise şi 2.059 rănite, dintre care 1.404 sunt în stare critică, în urma cutremurului care a lovit, vineri seară târziu, zona Munţilor Atlas, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Cutremurul care s-a produs în jurul orei locale 23.00 a avut o magnitudine de moment de 6,8, dar s-a produs la o adâncime de numai 18,5 kilometri, ceea ce a făcut ca efectele sale să fie mai severe şi mai ample.

Supravieţuitorii și-au petrecut noaptea în aer liber în Munţii Atlas, după ce seismul a distrus case şi sate întregi, având cel mai ucigător bilanţ din ultimele şase decenii.

Continuarea în G4Media.ro

Citește și: Primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea să participe la 15 festivități de deschidere a anului școlar. Anul trecut a bifat 13

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...