De ce a renunțat dr. Mihai Craiu la Spitalul Virtual pentru Copii? „Pentru că s-a săturat de agresivitatea mesajelor și de amenințările primite”

Data:

Ro Vaccinare reacționează după ce, vineri, medicul pediatru Mihai Craiu a anunțat că renunță la “Spitalul Virtual pentru Copii”, proiectul pe care l-a început în urmă cu patru ani, cu explicația că a luat decizia în urma atacurilor din mediul online.

Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 trage un semnal de alarmă: OPRIȚI VIOLENȚA! VĂ RUGĂM!

„Prea multe comentarii nepotrivite, prea multă ură, prea multe ofense aduse semenilor, prea multe bazaconii distribuite… Mult prea multe! Ieri, un medic recunoscut și care a susținut sănătatea publică a luat o decizie grea, aceea de a nu se mai implica într-un proiect prin care a ajutat multă lume. Am preluat și noi mai multe articole de pe Spitalul Virtual pentru Copii.

De ce a renunțat dr. Mihai Craiu? Pentru că s-a săturat de agresivitatea mesajelor și de amenințările primite pe pagina de Facebook. Pentru că i-a ajuns. Tot mai multe persoane care au dorit să ofere un exemplu pro sănătate, punând poze și mesaje de susținere în grupul PRO vaccinare, ne-au semnalat că primesc foarte multe mesaje de amenințare.

Și îi credem! Am primit și noi! De toate! DAR nu o să renunțăm în a promova vaccinarea. Pentru că nu ne lăsăm intimidați de “conturi” fără argumente.

Noi vă rugăm să respectați opiniile semenilor și să încercați să le explicați celor care distribuie bazaconii, cât de frumos se poate, că informațiile adevărate nu sunt publicate pe pagini obscure. Iar dacă vedeți informații false, vă rugăm să le raportați. De regulă, cu cât pare mai mistică sau mai ieșită din comun, cu atât acea informație este mai falsă.PS: încă nu au crescut solzii, reptilienii nu au mai apărut, iar femeile vaccinate continuă să rămână însărcinate”, scrie pe pagina de Facebook Ro Vaccinare

.

Medicul Mihai Craiu a primit o serie de mesaje licențioase la postarile despre coronavirus făcute pe Facebook și a hotărât să se dedice exclusiv pacienților din spital.

“Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România.

Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii…

Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât „producțiile” suburbane.

Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg.

Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. In afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar…

Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții.

Citește și: De ce a renunțat dr. Mihai Craiu la Spitalul Virtual pentru Copii? „Pentru că s-a săturat de agresivitatea mesajelor și de amenințările primite” (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...