Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Data:

spot_img

Un personaj important care a avut un rol esențial în încercarea de mușamalizare a scandalului de la spitalul „Sf Spiridon” a fost Mihai Cornel Traian Dimitriu, (foto stânga) directorul medical al unității. Pe 17 mai 2024, Dimitriu trimitea o scrisoare de înfierare a două angajate ale spitalului către Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Cele două „ținte” ale doctorului Dimitriu erau Camelia Stamatoiu, director de îngrijiri și Elena Voicu, medic ATI, angajate care au sesizat procurorii cu privire la cele 17 decese suspecte și care au fost concediate între timp de conducerea spitalului. Ambele, au atacat în instanță deciziile de concediere.

Dimitriu susține în demersul său că cele două angajate afectează imaginea spitalului, a asistentelor și a medicilor din întreaga țară.  „Subsemnatul, Conf. Dr. Mihai Dimitriu, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, vă aduc la cunoștință faptul că As. Stamatoiu Camelia, director de îngrijiri în cadrul SCUSPB continua permanent şi în modul cel mai agresiv campania de hărţuire zilnică a subalternilor, a asistenților medicali şi a altor categorii de salariaţi din spital, ameninţându-i pe angajații care fac sau semnează înscrisuri referitare la ea şi la faptele ei (indiferent dacă este vorba despre înscrisuri către OAMGMAMR, către conducerea spitalului, către Ministerul Sănatății sau către organele judiciare) cu „repercusiuni severe” şi „dat în judecată”.

Colaborare infracțională

Dimitriu mai arăta pe 17 mai, înainte de a începe urmărirea penală în dosarul Sf Pantelimon că „atât personal cât şi prin colaborare infracțională cu interpuși și cu Dr. Elena Voicu continuă să sustragă fără drept și încălcând grav secretul medical și legislația în vigoare date medicale, date cu caracter personal şi secrete de serviciu, date pe care le transmite (denaturant și falsificat) atât fizic, cât și în format digital presei de scandal pentru a defăima imaginea spitalului, a medicilor ATI din spital și pe cea a conducerii acestuia. Vă rog insistent să judecaţi cu celeritate faptele total nedeontologice ale As. Stamatoiu Camelia şi să dispuneți urgent toate măsurile legale ce se impun.

Închei prin a vă atrage încă odată atenția că în fiecare zi în care profesează, As. Stamatoiu Camelia încalcă grav prevederile Codului deontologic al OAMGMAMR şi defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor şi asistenților medicali din spital şi din întreaga țară”, arată Dimitriu în sesizare.

Teama de plecări din spital

El continuă și arată că „hărţuirea ei psihologică este permanentă, iar colegii hărţuiți ameninţă că vor pleca din spital. Presiunea permanentă și hărţuirea psiho-emoțională la care Stamatoiu Camelia îşi expune în mod deliberat colegii şi subalternii afectează grav funcționarea colectivului, siguranţa pacienților aflaţi în îngrijirea acestui colectiv”.

În urmă cu patru zile, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că directorul medical de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” şi-a prezentat demisia.

Pe site-ul spitalului, în acest moment, nu există o rubrică privind structura de conducere a unității spitalicești pentru a verifica dacă Dimitriu și-a înregistrat demisia.

Potrivit declarației de avere depusă în iunie 2024, Dimitriu a câștigat anul trecut 158.000 de lei de la spitalul Sf Pantelimon și 82.000 de lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București.

Doi medici, specialişti Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti, au fost arestați pentru omor calificat, în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI.

Este vorba de două doctoriţe de la Spitalul Pantelimon, acuzate că au provocat moartea unui pacient aflat în stare gravă la terapie intensivă.

În dosar, a fost reţinută şi o asistentă medicală, acuzată de mărturie mincinoasă.

Deces provocat

„La data de 07.08.2024, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatelor M.M.A. şi P.M., având calitatea de medici specialişti Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Bucureşti. Astfel, inculpata M.M.A. este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat (cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei) şi omor calificat (cu premeditare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei şi de către o persoană care a săvârşit anterior o tentativă de omor), iar inculpata P.M. este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei)”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Cele două doctoriţe sunt acuzate că au provocat decesul unui pacient internat la terapie intensivă, prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concursul Internațional „George Enescu” – FINALA VIOARA. Sunete eterice au inundat cupola Ateneului

Concursul Internațional „George Enescu” - FINALA VIOARA. Sunete eterice...

Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

Mayumi Kanagawa din Statele Unite ale Americii a câștigat...

Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

PressHub.ro a avut curiozitatea jurnalistică să verifice și să...