Directorul Teatrului Național București a refuzat o campanie de ajutor pentru Ucraina. În schimb, Dan Puric are spectacol pe 27 martie

Data:

Scandal la Teatrul Național București (TNB) între conducerea interimară și sindicatul actorilor. Aceștia din urmă au propus o campanie de ajutorare pentru Ucraina, pe care Mircea Rusu a refuzat-o. În schimb, Dan Puric, personaj cu recunoscute vederi pro Putin, are spectacol pe 27 martie.

Sindicatul Actorilor a propus campania „TNB pentru Ucraina”. Directorul general interimar, Mircea Rusu, a refuzat, argumentând că teatrul are alt rol, a dezvăluit actorul Mihai Călin.

„Mi-a spus că noi nu facem politică și m-a invitat să mă duc la Cernăuți și Cahul să văd ce pățesc românii din cauza ucrainenilor. Iar pe TNB nu avem voie sa proiectăm steagul ucrainean, ci doar tricolorul românesc, pentru că suntem patrioți români, iar ucrainenii ne-au făcut destule rele! Noapte bună!”, a scris duminică Mihai Călin.

Cu o zi înainte, Mircea Rusu a confirmat, la Antena 3, că nu a fost de acord cu proiectarea drapelului Ucrainei și că TNB „nu va face politică”.

„Mi s-a sugerat să punem niște proiectoare cu care să colorăm TNB în culorile Ucrainei. Nu cred că ăsta este rolul teatrului. Este un rol al politicii. Rolul nostru este altul. Aș vrea să văd dacă vă și înrolați când veți fi chemați la arme, dacă veți fi la fel de generoși și de emoționați”, a declarat directorul Teatrului Național București.

Dan Puric, la TNB, în martie

În schimb, Teatrul Național București va prezenta pe 27 martie un nou spectacol al lui Dan Puric, intitulat „M-am întors”.

„M-am întors este o conferință dar și un one man show pentru toți cei ce vor să își amintească de marile valori ale teatrului românesc, să își bucure mintea și inima cu  momente pline de umor și să împărtășească trăiri emoționante rupte din realitatea actuală a fiecăruia dintre noi”, este descrierea spectacolului.

Dan Puric a devenit un personaj controversat după ce a făcut mai multe declarații prin care susține politica Rusiei și a lui Vladimir Putin, dar și pentru pozițiile sale naționaliste și anti europene.

„Dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină…

Divizarea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice”, a declarat potrivit Puric, potrivit portalului katehon.com.

„Şi ce dacă eşti naţionalist? Ce, Putin nu-i naţionalist? Am văzut în Rusia cât de mult îl iubeşte poporul pe Putin. Pentru că ăla ţine cu ţara”, afirma actorul încă din 2009, la un an după ce Rusia invadase militar Georgia.

Actorul are numeroase declarații împotriva Uniunii Europene.

Într-un interviu a declarat că, azi, Comunitatea Europeană este „o cooperativă agricolă care nu are nimic în comun cu Europa adevărată”, iar Europa clasică, Europa culturii şi civilizaţiei, nu trebuie confundată cu acest construct, care este o falsă Europă, produsă în „laboratoarele astea demonice, marxiste”, chiar dacă sunt „pudrate cu drepturile omului şi cu democraţie”.

Dan Puric s-a referit la ideologia impusă de Uniunea Europeană, ideologie prin care se urmăreşte distrugerea familiei, a credinţei, dar şi a naţiunilor. Potrivit actorului, „Babilonul” UE se va nărui, scria în 2019 Sputnik, oficiosul Kremlinului.

„Şandramaua asta de Comunitate Europeană o să se facă praf şi pulbere” era sentința dată de Dan Puric, într-un interviu.


spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
 1. Susțin pozitia demnă, decenta si de patriot roman a domnului director Mircea Rusu.
  TNB are cu totul alt rol.
  Iar noi suntem loviti de amnezie in legătura cu situatia românilor din Bucovina de Nord supusi celui mai draconic proces de deznationalizare.
  De asemenea, se pare ca am uitat si de atrocitatile comise de ucrainieni asupra romanilor si a altor nationalitati atunci cand Bucovina de Nord a fost cedată. Nici rușii si nici nemții nu au facut asa ceva!

 2. Sustin Mircea Rusu si Dan Puric, Romani adevarati iubitori de tara si popor.
  Iar voi astia care-i blamati, nu santeti altceva decat tradatori de tara.
  De romanii din Ucraina vad ca nu va doare burta, in schimb i-i plangeti pe asupritorii lor.

 3. Am o întrebare? TNB-ul l-a adus de la mă-sa, de acasă?
  Genul de om, prost și cu pretenții de dictator! Sa ii fie rușine!
  Răutatea caracterizează oamenii mici! Rușine!!!

 4. Susțin declaratia plină de demnitate si profesionalism a domnului Mircea Rusu. Susțin ceea ce declară maestrul Dan Puric poate e timpul sa incepem sa mai si discernem si sa gandim cu capul nostru.

 5. Articolul mi se pare cel puțin tendențios… Afirmațiile lui Dan Puric, sau ale lui Mircea Rusu sunt, de asemenea, scoase din context… Cât despre Mihai Călin, ce să spun… Are și mari realizări, de-și permite să comenteze! Nu cred că înțelege prea tare ce se întâmplă! I-ar trebui un IQ puțin mai mare decât mărimea pantofului, și mai are până acolo… Ar trebui să știe că, în general, tăcerea e de aur…! Mă gândesc, totuși, că ar dori să ajungă director, cine știe… Are și valoare, evident!

 6. […] care se leagă numele lor. Dar directorul unui teatru nu mai este DOAR artistul X sau Y. Când el refuză un gest de solidaritate, sau când face o declarație publică, angajează întreaga echipă a teatrului, ba chiar și […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași. Proiectul a...

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea, Valentin Resmeriță va conduce PNL Focșani

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea....

Ceasuri care spun o poveste. Steve McQueen și Tag Heuer

Steve McQueen și Tag Heuer. Anii 1960 au fost...

Ceasuri care spun o poveste: Le Corbusier și Girarad Perregaux

Ceasuri care spun o poveste. Girard-Perregaux, una dintre mărcile...