Discurs de Ziua Națională: Klaus Iohannis le-a cerut iertare românilor | The Epoch Times

Data:

spot_img

Discurs de Ziua Naţională: Klaus Iohannis le-a cerut iertare românilor pentru deciziile luate în timpul mandatului său, care au nemulţumit o parte dintre cetăţeni. Preşedintele a admis greşelile făcute şi le-a mulţumit românilor de pretutindeni pentru susţinere, în cadrul recepției oficiale de la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a atras atenţia că urmează două rânduri de alegeri, parlamentare şi prezidenţiale, momente cruciale care vor defini mai mult decât în trecut direcţia în care va merge Româna în următorii ani.

„Rezultatele votului de acum o săptămână ne-au adus însă într-un nou moment de cumpănă. Alegerile de mâine şi cele care urmează nu vor fi numai despre politici şi viziuni de stânga, dreapta sau centru. Nu votăm nici pentru a sancţiona sau a recompensa pe cineva, ci votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii şi a deschiderii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat. Ne aflăm în faţa unei decizii existenţiale şi trebuie să alegem între, pe de o parte, democraţia şi valorile fundamentale care ne-au ghidat ca naţiune europeană modernă şi, pe de altă parte, izolaţionismul, misticismul extremist şi ura faţă de pluralismul occidental”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Cine poate opri scenariul rusesc în România?

Potrivit preşedintelui, alegerile parlamentare de mâine sunt extrem de importante întrucât preşedintele nou ales, oricât de bine intenţionat este, nu poate desemna decât acel premier care v „Iar modul în care va arăta această majoritate şi, implicit, viitorul Guvern depinde direct de votul dumneavoastră de mâine. Ştiu că în urma evenimentelor din ultimele zile simţiţi că vă pierdeţi încrederea în instituţiile statului, în puterea şi în legitimitatea votului, care reprezintă esenţa democraţiei. De aceea, fac un apel la toate autorităţile implicate în gestionarea procesului electoral şi în validarea scrutinelor să nu uite că, înainte de toate, este imperativ ca rezultatele electorale, oricare ar fi acestea, să se bucure de credibilitate şi să reflecte în mod real opţiunea şi voinţa cetăţenilor. Dragi români, fiecare vot contează şi fiecare cetăţean are un rol esenţial în conturarea viitorului ţării noastre. Alegem nu doar oameni care să ne reprezinte, ci şi valorile şi direcţia în care vrem să mergem ca naţiune”, a punctat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că România trebuie să îşi consolideze orientarea sa indiscutabilă către valorile europene şi nord-atlantice.a reuşi să coaguleze o majoritate în Parlament.

Continuarea, în epochtimes-romania.com

Citește și: Călin Georgescu a păcălit mulți intelectuali

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Malina Norocea)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
1 COMENTARIU
  1. Klaus Iohannis este cel mai detestat presedinte postdecembrist, care după 10 ani la Cotroceni nu lasă nimic serios în urma lui pentru țară.
    Din păcate la noi s-a mers mereu pe principiu de a alege “răul mai mic”. Cel mai elocvent exemplu s-a întâmplat în anul 2014 cu alegerea în primul mandat al presedintelui Klaus Iohannis, care după realegerea sa din anul 2019 pentru al doilea mandat a devenit “răul cel mare”.
    In primul mandat de 5 ani din 2014 până în 2019, Iohannis a dormit la Cotroceni fără să facă nimic, pe motiv că nu l-a lăsat PSD-ul. Cu toate astea Iohannis a fost reales în 2019 pentru al doilea mandat de 5 ani, în care si-a dat arama pe față, sfidând o țară întreagă prin vizite externe cu avioane de lux, adevarate excursii costisitoare si inutile pe bani publici, pentru care nu a dat la nimeni socoteală, pe considerentul că ar fi secret de stat.
    Pe plan intern, după criza politică din toamna anului 2021, Klaus Iohannis este cel care, pentru linistea lui la Cotroceni, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Aceasta a dus la ruperea PNL, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
    Argumentul invocat pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era “stabilitatea guvernării”, dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare si regres. Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa pe 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.
    In loc să se concentreze pe realizarea reformelor prevăzute in programul de guvernare si in PNRR, cele două partide s-au ocupat mai mult de tot felul de manevre nedemocratice care au fost o frână in dezvoltarea economică a ţării.
    Astfel au mai trecut 4 ani degeaba si am ajuns la un nou ciclu de alegeri parlamentare si prezidentiale după care se prefigurează o situatie dezastruoasă pe plan politic si economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

REPER cere preşedintelui Iohannis desecretizarea informaţiilor legate de alegerile parlamentare

Partidul REPER solicită președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor legate...

Instanţa supremă a respins cererea partidului DREPT de anulare a alegerilor parlamentare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea...