Dosar penal pentru că AUR ar fi minimalizat Holocaustul spunând că este o ”temă minoră”/ Procurorii s-au autosesizat și cercetează faptele in rem/ George Simion va fi citat pentru audieri (surse)

Data:

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că au deschis dosar penal in rem pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului, spunând că este o ”temă minoră”.

Procurorii s-au autosesizat în această speță, iar co-fondatorul AUR, George Simion, urmează să fie citat pentru audieri, conform surselor G4Media.

Alexandru Muraru, consilierul premierului pe probleme de Xenofobie și Antisemitism, a declarat pentru G4Media că demersul este ”absolut firesc” și că există ”probe suficiente” care să demonstreze că AUR, prin comunicatul transmis, a negat Holocaustul:

  • ”Legea 217/2015 care modifică și completează OUG 31/2002 este foarte clară. Ea privește toate formele de negare sau minimalizare a Holocasutului în public. „Art. 6. – (1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” Este de dedus de aici că există probe suficiente care să demonstreze că o formă de negare a fost comisă prin acel comunicat public ce a devenit știre internă și internațională prin care o formațiune politică consideră că Holocausutul reprezintă o „temă minoră”. Este evident că escaladarea s-a produs pe întreg parcursul anului 2021, unde promovarea culturlui persoanelor condamnate pentru crime de război de la tribuna Parlamentului, simbolurie fasciste sau naziste afișate public, ultragierea memoriei victimelor Holocasutului au fost etape premergătoare comiterii acestei infracțiuni pe care procurorii au identificat-o. Este un demers instituțional al Ministerului Public absolut firesc”, a declarat Alexandru Muraru.

Liderul AUR George Simion nu a răspuns solicitării G4Media pentru un punct de vedere până la acest moment.

AUR a transmis, printr-un comunicat de presă din 3 ianuarie, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related