Duma de Stat propune introducere pedepsei cu până la 15 ani de închisoare pentru distribuirea „știrilor false” despre războiul din Ucraina

Data:

Duma de Stat de la Moscova propune pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare pentru distribuirea „știrilor false” despre războiul din Ucraina, relatează Kommersant.ru.

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție, Vasily Piskarev, a declarat că au fost aduse amendamente la camera inferioară a parlamentului care prevăd o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru răspândirea de „falsuri” despre acțiunile forțelor armate ruse în conflictul din Ucraina.

Piskarev a spus cu o zi în urmă că se propune introducerea răspunderii juridice pentru distribuirea de informații „false” pe fondul operațiunii militare ruse din Ucraina.

Parlamentarul a declarat reporterilor că modificările vor fi aduse proiectului de contramăsuri împotriva acțiunilor „neprietenoase” ale Statelor Unite și ale altor țări, care au trecut deja de prima lectură în Duma de Stat. Modificările includ:

  • pentru fabricarea de falsuri și distribuirea acestora – până la trei ani de închisoare;
  • dacă activitatea se desfășoară folosind funcția oficială, în grup sau folosind internetul – de la 5 la 10 ani închisoare;
  • dacă distribuitorul știe că informația este falsă, iar aceasta a dus la „consecințe periculoase din punct de vedere social” – până la 15 ani de închisoare.

„Astăzi au fost semnate amendamente care au fost înaintate comitetului pentru legislație pentru ca acestea să fie luate în considerare la o sesiune a Dumei de Stat… Sperăm că vor fi introduse în viitorul apropiat”, a spus Vasily Piskarev, citat de agenția rusă de presă RIA Novosti. (G4 MEDIA)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related