Eficiența vaccinului Comirnaty (Pfizer-BioNTech) împotriva sindromului inflamator multisistemic la copii

Data:

spot_img

Eficiența vaccinului Comirnaty (Pfizer-BioNTech) împotriva sindromului inflamator multisistemic la copii (PIMS) în categoria de vârstă 12-18 ani este de 91%, precizează pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Studiul la care face referire RO vaccinare a fost efectuat de către CDC între 1 iulie și 9 decembrie 2021 cu datele de la 24 de spitale de pediatrie din 20 de state americane. Toți pacienții din studiu ce au necesitat terapie intensivă au fost nevaccinați.

Vaccinul Comirnaty a fost autorizat pentru copiii între 5 și 11 ani abia din 2 Noiembrie 2021 în Statele Unite, așa că studiul este efectuat doar pe populația de 12-18 ani. Studiul subliniază importanța vaccinării tuturor copiilor eligibili.

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7102e1.htm…

Sindromul inflamator multisistemic la copii este o patologie postinfecțioasă hiperinflamatorie severă care poate afecta multiple organe și sisteme, inclusiv inima, plămâni, creier, piele, ochi și sistemul gastrointestinal.

PIMS poate apărea, în general, la 2-6 săptămâni de la o infecție inclusiv ușoară sau asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2.

https://www.cdc.gov/mis/mis-c.html

Sursa: CDC

Citește și: Mărturiile unei femei infectate cu Sars-Cov-2: „Până ieri am fost internată în spital, m-ați văzut în statistică” (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related