EXCLUSIV Bode a găsit o comisie care să-l scape de acuzațiile de plagiat (surse)

Data:

spot_img

UPDATE: Informația PRESShub s-a confirmat. Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării l-a declarat nevinovat pe Lucian Bode.

Citește și: „Bode nu a plagiat”, a hotărât Comisia Națioanlă de Etică după ce a analizat 27 de pagini din teza lui de doctorat


Lucian Bode a găsit o soluție de a scăpa de acuzațiile de plagiat, după ce procesul intentat Comisiei de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, care a menționat că teza sa de doctorat este „profund viciată” a eșuat, arată sursele PRESShub.


Oana Stănciulescu, Răzvan Chiruță


PRESShub a publicat recent știrea potrivit căreia Lucian Bode va rămâne în guvern inclusiv după ce acesta va fi preluat de liderul PSD Marcel Ciolacu și dacă președintele Klaus Iohannis a declarat că există o problemă care privește lucrarea acestuia de dotorat, care trebuie rezolvată până la rotativă.

Citește și: SURSE Bode nu pleacă din Guvern, la rotativă. Vehiculat pentru Secretariatul General al Guvernului

„Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios şi eu am încredere că PNL şi domnul Bode, personal, vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aştept ca cel târziu până la rotaţia guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, declara public Klaus Iohannis, în februarie.

Cum va scăpa Lucian Bode

Lucian Bode nu doar că nu pleacă din viața publică, după ce Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” a confirmat că a plagiat. Din contră, ministrul de Interne a găsit o soluție să primească un contra-verdict care să îi fie favorabil.

În ianuarie, organismul de verificare de la Cluj a decis că suspiciunile de plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode se confirmă în marea lor majoritate.

„(1) Se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamate anterior și analizate de
Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă.
(2) Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este
profund viciată”, menționa Comisia de Etică a UBB Cluj-Napoca.

Citește și: Comisia de etică a UBB despre teza de doctorat a lui Lucian Bode: Suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate

Lucian Bode a constestat în instanță acest verdict, dar a pierdut procesul. Însă nu poate accepta să rămână cu ștampila de plagiator.

Surse din cadrul Ministerului Educației Naționale au declarat pentru PRESShub că în următoarele zile va apărea public o decizie în favoarea ministrului de Interne, dată de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI).

Consiliul Național de etică va constata o serie de nereguli în teza de docorat a lui lucian bode, de la citare greșită la menționarea defectuoasă a surselor, așa cum a arătat și comisia de la Cluj.

Dar va declara că lucrarea nu este plagiată.

Sursele citate menționează că pentru această soluție au votat 18 membri ai consiliului și s-a opus unul singur.

Variantă este, în opinia lui Bode, exact dovada cerută de președintele Klaus Iohannis, de care are nevoie să rămână în continuare în prim planul politicii românești, potrivit informațiilor obținute de PRESShub.

Citește și: Nimeni nu se atinge de plagiatul lui Ciucă. Comisia de Etică de la Universitatea de Apărare nu vrea să verifice teza

Bode se uită încrezător la viitor

De altfel, atitudinea lui Bode din ultima vreme trădează încrederea acestuia într-un viitor strălucit în politică. Surse din cadrul PNL susțin că actualul ministru de Interne le-ar fi spus în mai multe rânduri că nu va fi nevoit să plece nici din guvern, nici de la conducerea PNL.

Așa se explică și de ce șefii de filială nu îndrăznesc să-și exprime punctele de vedere în cadrul ședințelor, de ce nu există nicio opoziție în partid.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Între 2016 și 2022, statul român, prin Administrația Bazinală...

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mînzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mînzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...