EXCLUSIV Cine a plătit atacurile lansate pe Facebook de PNL la adresa foștilor miniștri USR ai Sănătății, acuzați de escaladarea pandemiei

Data:

Postate în ziua respingerii Guvernului Cioloș de către Parlament, aceste reclame au fost plătite printr-o firmă care, în trecut, a primit contracte de la Ministerul Mediului în timpul mandatului liberalului Costel Alexe și a cărei patroană a primit o sinecură într-o societate de stat, pe filiera aceluiași minister.

În total, în perioada 19-20 octombrie, PNL a cumpărat dreptul de a distribui de cinci ori două postări pe Facebook, în regim sponsorizat (plătit). Sunt singurele achiziționate în luna octombrie de această formațiune politică și conțin acuze la adresa Ioanei Mihăilă și a lui Vlad Voiculescu, în contextul pandemiei. Iată conținutul acestor postări:

  • ”Mihăilă, ministrul USR+ al Sănătății, este responsabilă pentru lipsa medicamentelor antivirale din farmacii. Luate de la primele simptome, acestea ar fi putut să salveze vieți și, în plus, să reducă semnificativ aglomerația din spitale. Mihăilă a refuzat să permită comercializarea lor către populație. Bolnavii cu simptiome ușoare și medii umplu spitalele doar pentru a primi tratamentul antiviral, pe care l-ar fi putut urma la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.  Până de curând, medicamente antivirale se găseau în farmacii, fiind folosite inclusiv în tratarea gripei, fară efecte secundare serioase. Dar ministrul USR+ a decis că e mai bine ca ele să fie administrate doar în spitale. Ca și Voiculescu, înaintea ei, Mihăilă nu numai că nu a pregătit sistemul medical pentru valul 4 al pandemiei, dar a luat o serie de decizii care au agravat tragedia din țară. Românii trebuie să știe adevărul!”
  • ”Miniștrii USR+, Voiculescu și Mihailă, nu au pregătit sistemul medical pentru valul 4 al pandemiei. USR+ a părasit guvernarea și a aruncat țara în haos, în plină criză sanitară și energetică. România are nevoie de un guvern responsabil, cu miniștri competenți. USR+ a demonstrat că nu are nici voința, nici competența, pentru a asigura o guvernare stabilă și eficientă, cu atât mai puțin într-o situație de criză.”

Ca reacție la aceste postări, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu a declarat pentru G4Media că ”PNL și-a asumat coordonarea vaccinării și a eșuat. Dacă dădeau atâția bani și depuneau atâta efort pentru vaccinare, astăzi nu număram atâția morți. USR a investit aproape 50.000 de euro într-o campanie de vaccinare susținută cu voluntari din partid în toată țara.”

”Dezaprob această practică, mai ales că și eu am fost ținta unor astfel de campanii”
Raluca Turcan, lider PNL.

Articolul complet, pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related