EXCLUSIV Cum a scăpat Dragnea cu două terenuri și o casă din Teleorman de sechestrul DNA / Prejudiciile estimate în dosarele fostului lider PSD: peste 130 de milioane de lei

Data:

Deși a anunțat că i-a pus sechestru lui Dragnea ”pe toate bunurile mobile și imobile”, DNA nu i-a indisponibilizat fostului lider PSD două terenuri și o casă din Teleorman, unde este unic proprietar. Prejudiciile estimate în dosarele lui Dragnea sunt de circa 130 de milioane de lei, rezultă din documentele și informațiile oficiale consultate de G4Media.ro

Analiza unor informații furnizate G4Media de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară indică faptul că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a pus sechestru doar pe o parte dintre imobilele deținute în România de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, inculpat în prezent în două dosare penale cu prejudiciu estimat de peste 127 de milioane de lei, 280.000 de dolari și 60.000 de euro.

La data primului sechestru, în noiembrie 2017, DNA susținuse că a indisponibilizat ”toate bunurile mobile și imobile” ale lui Dragnea. Cu toate acestea, două terenuri și o casă din județul Teleorman, pe care acesta le deținea din perioada noiembrie 2016-martie 2017, și care nu apar nici în declarațiile sale de avere, nu figurează pe lista bunurilor sechestrate de procurori începând cu noiembrie 2017 în cele două dosare penale.

Într-un răspuns pentru G4Media, DNA a transmis că ”Măsurile asigurătorii în dosarul la care faceți referire au fost dispuse în baza art. 249 Cod procedură penală asupra bunurilor persoanelor care, la acel moment aveau calitate de suspect, pe baza informațiilor existente la acea dată.”

O situație din data de 1 octombrie 2021 a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (foto jos) a bunurilor imobile din România la care Liviu Dragnea este unic proprietar sau are cote-părți, indică un teren pe care află trei corpuri de clădire în comuna Săelele-Teleorman (pozițiile 1-4), un teren în comuna Lunca din același județ (poziția 5), un alt teren pe care află două corpuri ale Hotelului Turris din Turnu Măgurele (pozițiile 6-8)și un apartament din aceeași localitate plus cota indiviză de teren (pozițiile 9-10).

Investigația completă poate fi citită pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...