Explozie de cazuri de gripă și infecţii respiratorii

Data:

Judeţul Iaşi se confruntă cu o explozie a numărului de persoane diagnosticate cu infecţii respiratorii care au nevoie de spitalizare, fiind în continuă creştere şi numărul cazurilor de gripă.

Trendul este unul ascendent la nivel naţional, urmând ca în cursul zilei de astăzi, joi, 5 ianuarie, Ministerul Sănătăţii să declare oficial epidemia de gripă, fiind a treia săptămână consecutivă de creştere a cazurilor.

Citește și: EXCLUSIV Premierul Ciucă a înființat un nou post de secretat general al Cancelariei, pentru o protejată a lui Emil Boc

În perioada 26 decembrie – 1 ianuarie, în Iaşi au fost depistate 3.786 de infecţii respiratorii acute, din care 3.008 infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 697 de cazuri de pneumonie şi 81 de cazuri de gripă la aproape toate grupele de vârstă.

Deşi comparativ cu săptămâna anterioară, numărul persoanelor diagnosticate este cu 20,7% mai mic, creşterea se observă în rândul persoanelor care au nevoie de tratament în spital.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related