Fabrica de locomotive din Craiova, beneficiara unui ajutor de la stat de 200.000 de euro pentru echipamente și tehnologie

Data:

Fabrica de locomotive Softronic din Craiova, o companie cu capital 100% românesc, este câştigătoarea primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie a acestui an. 

Contractul de finanțare a fost semnat marți, la sediul companiei din Craiova, fiind prezent la eveniment ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabricii Softronic cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație.

Citește și: Amor, trădare şi vitriol într-un spectacol provocator cu celebra comedie D-ALE CARNAVALULUI

„Am semnat, astăzi, contractul de finanțare cu Softronic, un producător de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea ajutorului de minimis prin schema pentru competitivitate. Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabricii cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație. Încurajez companiile româneşti să depună proiecte care pot primi finanțare prin cele 3 scheme de ajutor de stat lansate de MinisterulEconomiei anul acesta şi care vor continua şi în 2023. Felicitări Softronic pentru proiectele ambițioase privind fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul şi pentru menținerea a 600 de angajați chiar şi-n aceşti ani grei cu crize suprapuse” a precizat ministrul Florin Spătaru.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related