Femei speriate cu minciuni medicale, la Iași. Deces la trei ore de la intervenție

Data:

Zeci de femei din zona Moldovei au apelat la un aşa-zis cabinet de obstetrică-ginecologie pentru întreruperi de sarcină. Au fost contactate de „medici” care le-au spus că, după avort, uterul va fi „ca după un accident de maşină”, că nu vor mai putea să aibă copii sau că pot muri la trei ore după intervenţie. Cine se ascunde în spatele site-ului www.femclinic.ro ?

„Aşteptăm apelul dumneavoastră!” Este mesajul cu care sunt întâmpinate femeile care vor să ia legătura cu FemClinic, un presupus cabinet medical de obstetrică-ginecologie la care printre serviciile oferite se numără şi întreruperile de sarcină, însă „doar cu informare amănunţită prealabilă”. Mai multe femei din zona Moldovei care au vrut să facă un avort la această clinică relatează că au fost contactate şi că s-a apelat la diferite metode pentru a renunţa la programare.

Pe reţelele de socializare au fost relatate în ultima perioadă mai multe poveşti ale unor femei, scenariul fiind aproape identic. Împreună cu reporteri de la „Scena 9″ şi „Libertatea”, „Ziarul de Iaşi” a încercat să afle care este traseul unui astfel de caz.

Femeile sună să se programeze pentru o întrerupere de sarcină, la numărul de pe siteul www.femclinic.ro, apoi sunt contactate de o persoană care se recomandă a fi medic şi care încearcă să le convingă să păstreze sarcina folosind anumite argumente, majoritatea de ordin religios sau incorecte ştiinţific.

Persoanele care au apelat la numărul clinicii spun că li s-a explicat că, după avort, uterul va fi „ca după un accident de maşină”, că pe viitor nu vor mai putea să aibă copii sau că acum, din cauza pandemiei, este o procedură „mult mai agresivă” şi că există inclusiv riscul de deces la doar trei ore după intervenţie.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...