Fenomenul Piteşti 2022: autorităţile, cu foştii securişti, mumă, cu Memorialul Închisoarea Piteşti, ciumă

Data:

De ceva vreme, fundaţia Memorialul Închisoarea Piteşti, care administrează ceea ce a fost cândva cea mai teribilă închisoare politică din spaţiul comunist est-european, se luptă cu autorităţile locale şi naţionale, pentru a salva cele cinci spaţii în care a funcţionat acest veritabil gulag românesc, pentru a putea funcţiona în continuare ca muzeu.

Pericolul este ca o parte a acestor construcţii să fie demolate, iar în loc să se construiască blocuri, sens în care firma Conarg SA a şi obţinut de la Primăria Piteşti un certificat de urbanism.

Ar fi o tragedie ca asta să se întâmple. Şi totuşi, lucrurile într-acolo converg. Singurii care se opun acestei samavolnicii sunt fundaţia Memorialul Închisoarea Piteşti, condusă de dna Maria Axinte (foto sus, în dreapta), şi Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), condusă de dr. Sergiu Rizescu, el însuşi fost deţinut al penitenciarului.

Citește și BREAKING A demisionat Vasile Dîncu. Nu mai poate colabora cu Iohannis – PRESShub

În acest sens, a fost redactat un apel/scrisoare deschisă, adresat preşedintelui Klaus Iohannis, prim-ministrului Nicolae Ciucă şi ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu.

Continuarea, în Argeșul Online!

FOTO: Memorialul Închisoarea Piteșt

Urmăriți PressHUB și pe Google News!i

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related