Flux continuu pe Dunăre pentru cerealele ucrainene

Data:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a prezentat, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa, trei decizii luate pentru creşterea nivelului de tranzit al cerealele din Ucraina, pe Dunăre, prin România. Aceste decizii au fost precedate, luna trecută, de o întâlnire la nivel înalt derulată la Galați.

Conferinţa de presă a avut loc în Portul Constanţa, în urma unei întâlniri, la sfârșitul săptămânii trecute, între înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Ucrainei, Republicii Moldova şi României, în care s-a discutat despre transportul cerealelor din Ucraina. Evenimentul a fost organizat de Ambasada SUA la Bucureşti.

„Am avut o întâlnire foarte bună astăzi, care a fost precedată în urmă cu câteva săptămâni de cea de la Galaţi, unde am luat decizii care au dus la îmbunătăţirea acestui tranzit de cereale prin România.

Citește și: Ce țări au decis să extindă restricțiile de cereale ucrainene, după ce Bruxellesul a refuzat să mai prelungească interdicția

Astăzi, de asemenea, am luat decizii care vor îmbunătăţi şi vor creşte nivelul de tranzit al grânelor prin România.

Ca să vă dau un ordin de mărime, în luna august s-au tranzitat prin România peste 2,5 milioane tone de grâne.

Nivelul la care dorim să ajungem în lunile următoare este de 4 milioane tone, este posibil acest lucru şi am să vă dau câteva decizii pe care le-am luat azi şi câteva modalităţi prin care se poate creşte această capacitate de tranzit”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citește și Lider PSD: „Excludem categoric o colaborare cu AUR. Şi PRM a avut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată”

„Am reuşit să mărim numărul de piloţi!

Trei dintre deciziile luate se referă la navigarea în mod continuu pe canalul Sulina, creşterea numărului de piloţi, transbordarea cerealelor direct de pe un vapor pe altul.

„Prima ar fi implementarea proiectului european pentru navigabilitate pe Sulina 24 de ore din 24 şi acest lucru se va termina în această toamnă. Asta va duce automat la creşterea acestui tranzit.

Doi, am reuşit să mărim numărul de piloţi şi încă o dată vreau să mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale, care ne-a ajutat cu încă zece piloţi, faţă de cei 54 pe care îi aveam deja înmatriculaţi. Asta ne duce la un număr absolut rezonabil de piloţi care să tranziteze canalul Sulina.

De asemenea, în Portul Constanţa, în perioada următoare vor fi luate câteva decizii legate de transbordare ship to ship, astfel încât doar prin această operaţiune să mărim cu 500.000 tone această capacitate de transport. V-am dat doar trei decizii din ceea ce am hotărât astăzi, trei modalităţi de creştere”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Mai multe, în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...