Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Data:

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere în rezervă a generalului Cristian Radu, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

Generalului Cristian Radu și-a pus șoferul să-și asume un accident în locul său, în anul 2021, faptă pentru care a fost pus sub acuzare, după cum a confirmat Parchetul Militar, în urmă cu aproape două săptămâni, la solicitarea Libertatea.

Potrivit unor surse IGSU citate de ziarul Libertatea, generalul și-a depus dosarul de pensionare cu puțin timp înainte de a afla oficial că nu mai este suspect, ci inculpat.

Pe 8 noiembrie 2021, Cristian Radu, la acea dată colonel, a condus autoturismul de serviciu, cu numărul de înmatriculare B-40-RYE.

Citește și: Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Era 7.30 dimineața și mașina a mers cu peste 120 de kilometri la oră pe șoseaua Mihai Bravu din București, informează Libertatea. Aproape de stația de tramvai Laborator, a frânat și a lovit refugiul pentru pietoni. În urma impactului, atât el, cât și șoferul său, un subofițer aflat pe scaunul din dreapta, au fost răniți, mai scrie publicația citată.

Pe 17 octombrie 2022, Libertatea a descris accidentul. Dosarul penal a fost deschis la șapte luni după eveniment, pentru că generalul Radu s-a folosit de influența funcției pentru a mușamaliza accidentul cu ajutorul unor persoane din MAI, potrivit surselor Libertatea din interiorul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citește articolul integral pe Libertatea.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / DSU)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...