Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, se întoarce după gratii, pentru spionarea amantei

Data:

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita va reintra după gratii. Magistrații Curții de Apel s-au pronunțat azi în dosarul „Amanta”, sentința fiind definitivă.

Judecătorii au constatat prescrierea acuzațiilor de instigare la accesul ilegal la un sistem informatic și de instigare la folosirea de informații nedestinate publicității. În schimb, acuzația de instigare la abuz în serviciu nu s-a prescris, iar judecătorii s-au decis asupra unei pedepse finale de 5 ani de detenție.

Procurorii l-au trimis în judecată în 2015, acuzându-l că a folosit Poliția Locală pentru a-și spiona amanta, o angajată a Primăriei.

Alături de Nichita a fost condamnat și fostul șef al Poliției Locale, Liviu Hliboceanu, la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Fostul primar al Iașului ieșise din pușcărie abia de un an, în octombrie 2021, după ce a ispășit o condamnare pentru luare de mită , după ce ar fi pretins și primit 10% din contractul de aproape 70 de milioane de lei semnat între Primăria Iași și firma UTI, pentru a crea un sistem de management inteligent al traficului în oraș.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Paul Stănescu ar fi găsit un nou loc de muncă bănos, la stat, pentru fratele său. CCR a oprit numirea lui la ANRE

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Liviu Chirica)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...