Gigantul Apple, investigat de Consiliul Concurenței pentru abuz

Data:

Consiliul Concurenței anunță joi că investighează gigantul american Apple, spunând că ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața distribuției aplicațiilor pe iOS și și-a favorizat propriile servicii de afișare a publicității online. Este prima acțiune a unei instituții a statului român împotriva unui gigant de tehnologie.

Investigația vizează o posibilă încălcare a regulilor de concurență de către companiile Apple Inc. și Apple Distribution International Limited. Conform Consiliului Concurenței, Apple și-a dezvoltat un sistem integrat vertical și închis, sistem care include diferite niveluri de componente hardware, software și servicii online, nepermițând niciunui alt magazin de distribuire de aplicații să fie instalat pe dispozitivele sale, cu excepția celui propriu, AppStore.

Citește și Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare

În acest context, Autoritatea de concurență are indicii că Apple ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața distribuției aplicațiilor pe iOS, limitând accesul la datele utilizatorilor folosite pentru scopuri publicitare și, în același timp, favorizând propriile servicii tehnologice de afișare a publicității online în aplicațiile compatibile iOS.

„Autoritatea are suspiciuni că prin introducerea politicii ATT („App Tracking Transparency”), Apple a încurajat utilizatorii să limiteze accesul altor aplicații la profilul publicitar IDFA („Identifier for Advertisers”), ceea ce a condus la o restrângere a concurenței pe piața publicității prin aplicații pe dispozitive mobile iOS, având efecte asupra tuturor actorilor implicați, agențiile de publicitate, dezvoltatorii de aplicații, prestatorii servicii de atribuire sau performanță etc., cât și asupra consumatorilor finali”, arată comunicatul Consiliului Concurenței. Mai multe, în Economedia.

Sursa foto – consilier-marca

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică după Polonia

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică...

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Halvingul Bitcoin. Calm pe piața cripto. Bitcoin a coborât la 63.000 de dolari

Halvingul Bitcoin nu a tulburat prea mult piața Bitcoin,...

Compensarea salariaților români pentru munca depusă, pe penultimul loc în UE | Curs de guvernare

Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în...