Grevă japoneză la Direcția de Statistică Galați, după o majorare salarială de 7 lei impozabili

Data:

Sindicaliștii din cadrul Institutului Național de Statistică București, alături de colegii lor din 26 de direcții teritoriale, au declanșat, miercuri dimineață, o grevă japoneză. La protest au participat și sindicaliștii din cadrul Direcției Județene de Statistică (DJS) Galați.

„Am intrat în grevă japoneză, pe durata întregii zile, ca urmare a situației salariale discriminatorii la care suntem supuși noi și colegii noștri. Suntem tratați de factorii decidenți ca o categorie inferioară a funcționarilor publici, iar asta se întâmplă de o lungă perioadă de timp.

Prin acest protest, solicităm aplicarea de urgență a memorandumului asumat de Guvernul României pe 13 iulie 2022 pentru soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică, stoparea discriminărilor salariale la care suntem supuși, precum și uniformizarea grilei de salarizare”, ne-a declarat Cristina Iordache, reprezentantă a organizației sindicale Cartel ALFA în cadrul Direcției Județene de Statistică Galați.

Citește și: Austria-România: 1-0. Schengen, un spațiu prea îndepărtat?

Pe 31 martie 2023, salariile de bază (brute) ale angajaților DJS Galați erau cuprinse între 4.314 lei (șofer gradația 5) și 8.678 de lei (director executiv grad II). În funcție de gradație, un expert are un salariu de bază lunar cuprins între 5.438 și 5.896 de lei.

Un consilier expert inspector superior are un salariu brut între 6.109 lei (majoritatea angajaților din DJS Galați) și 6.720 de lei (doar contabilul, care beneficiază de un plus de 10 la sută).

La aceste salarii se adaugă un spor de 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare (sume plafonate la nivelul din decembrie 2020), vouchere de vacanță de 1.330 sau 1.450 de lei, precum și o indemnizație lunară de hrană de 347 de lei.

Continuare în Viața Liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...