Greve în surdină. PSD, protejat mediatic de mogulii de casă în fața valului de proteste

Data:

CFR-iști, profesori, cadre medicale, studenți, polițiști – categorii largi de populație au început sau anunță greve și proteste. Ei reclamă fie scăderea puterii de cumpărare, fie discriminarea față de alte categorii de bugetari. Legitime sau nu, cu argumente valide sau doar încercări de a pune presiune la buget, protestele de natură salarială sunt totuși fără precedent în ultimii ani. Acoperirea lor la TV e însă aproape inexistentă. Televiziunile mogulilor fac scut în jurul PSD, și imediat apar și recompensele. În bani.

Dacă vă uitați în prim-time la Antena 3 ori Digi24 veți avea fie senzația că trăiți într-o țară care și-a rezolvat absolut toate problemele, fie sentimentul că urmăriți Paprika TV.

Antena 3, sub bagheta maestrului de ceremonii Mihai Gâdea, a ajuns la episodul 3.457 din epopeea Ceaușeștilor. Când a terminat cu umanizarea dictatorilor, a trecut la varietăți – o seară de neuitat cu vestitul comic Doru Octavian Dumitru.

Digi24 ne regalează aproape seară de seară cu prăjiturile preferate ale românilor și rețete din legume și fructe exotice. Dincolo, la RTV, un moderator tulbure face zilnic spume alături de conspiraționiști, extremiștii de la AUR și antivacciniști.

Pe scurt, mogulii care sug de la bugetul de stat în diverse formule au o grijă aproape părintească de PSD. Odată ajuns la putere, PSD e protejat de orice tulburare mediatică ori scandal care să-i știrbească aura de partid competent, al oamenilor care știu ei și politică, și administrație, și finanțe.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul G4MEDIA.

spot_imgspot_img
Cristian Pantazi
Cristian Pantazi
Cristian Pantazi este redactor-șef și co-fondator al portalului G4Media.ro din 2018. Înainte, el a fost redactor-șef HotNews.ro. A absolvit Facultatea de Jurnalism (Universitatea București) și cursurile de jurnalism economic și politic pentru ziariști din Europa de Est ale Fundației Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ploaie torențială la Electric Castle. Festivalul și istoria sa „ploioasă” | Monitorul de Cluj

Ploaie torențială la Electric Castle. Unul dintre cele mai...

Mircea Geoană a fost huiduit pe scenă la un eveniment în Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit...

Îi va mitralia America pe migranții de la granița cu Mexicul?

Trump n-a dat înapoi de multe ori cât a...

Marea sărbătoare a cojocarilor, de Sfântul Ilie, în Slatina de altădată | Reporter 24

În Slatina de altădată, de Sfântul Ilie era mare...