Guvernul admite într-un act oficial că OUG pentru plafonarea facturilor la energie „este posibil să între în contradicție” cu legislația europeană

Data:

Nota de fundamentare a ordonanței de urgență pentru plafonarea facturilor la energie, adoptată joi seară de guvernul Ciucă, arată că noua legislație ar putea încălca legislația europeană. Nota de fundamentare este publică, pe site-ul Ministerului Energiei, și reia avertismentele date de ANRE și despre care G4Media a scris în exclusivitate.

„(…) În acest sens, s-a considerat necesara introducerea unor măsuri de corecție a functionării celor doua piețe, măsuri decise la nivel politic și guvernamental, dar care este posibil să intre în contradicție cu unele prevederi din Legea energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, ale Directivei 944/2019 și ale Regulamentului 943/2019.

Măsurile preconizate au rolul de a contribui la creșterea veniturilor la bugetul de stat, a siguranței în funcționare a Sistemului Energetic Național și a Sistemului Național de Gaze Naturale, precum și la asigurarea alimentării constante și permanente a consumatorilor pe perioada de iarnă 2022-2023”, scrie în nota de fundamentare.

Reamintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a respins vineri drept ”speculații” acuzele că ordonanța de urgență ar putea încălca dreptul european.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: VIDEO | O eroare a justiției: un singur tribunal pentru minori și familie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Guvernul României)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...