​Iașul a avut doar 17 reprezentante în Parlament din 1990. De ce lipsesc femeile din politica ieşeană

Data:

Grupul parlamentar al PNL Iași se transformă într-unul exclusiv al bărbaților. Singura reprezentantă – la fel ca și în mandatul trecut – a fost Iulia Scântei. „A fost”, pentru că ea este membră a Curții Constituționale, iar în locul ei la Senat a venit Liviu Brătescu.

PNL Iași se aliniază astfel și din acest punct de vedere PSD Iași, care a început mandatul cu o prezență exclusiv masculină. În 2016-2020, social-democrații ieșeni au inclus-o în rândurile aleșilor în Legislativ pe Camelia Gavrilă.

Dintre celelalte partide parlamentare, AUR le-a dat-o ieșenilor (la propriu) pe bucureșteanca Diana Șoșoacă – între timp devenită independentă – în vreme ce, de la USR-PLUS, Iașul este reprezentat în Parlament de Cosette Chichirău și de Monica Berescu.

În toată istoria postdecembristă, Iașul a avut doar 17 reprezentante în Parlament, din peste 120 de aleși cu mandate întregi sau incomplete.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Documente inedite din arhiva CNSAS despre rețeaua informatorilor-copii, construită de fosta Securitate

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related