Ilie Bolojan acuză procedurile greoaie, sistemul birocratic şi lentoarea justiţiei

Data:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că 2022 a fost un an bun, care putea să fie foarte bun dacă procedurile nu ar fi greoaie şi sistemul prea birocratic.

„Câteva proiecte importante pentru conectivitate în judeţul Bihor – mă refer la centurile metropolitane – din cauza procedurilor greoaie şi a sistemului prea birocratic pe care îl avem sunt întârziate. Dacă ar fi fost începute în vară, când era posibil, cu siguranţă cu un an mai devreme zeci de mii de bihoreni ar fi câştigat timp preţios în trafic.

Există nişte întârzieri date de sistemul nostru administrativ şi juridic pe care îl avem, de legislaţie, care au făcut ca proiecte importante să fie întârziate”, a afirmat Ilie Bolojan, citat de Agerpres.

El a adăugat că de şase luni sunt procese în cascadă pentru adjudecarea lucrărilor la centura Beiuş şi nu se poate începe munca pe şantier cu toate că există contractul de finanţare câştigat şi proiectul tehnic realizat.

„Practic, asistăm la procese în cascadă şi la sentinţe care, permiţând atacarea fiindcă nu închid toate detaliile, ne-au dus în situaţia să nu putem începe lucrările”, a menţionat Bolojan.

Potrivit acestuia, la capitolul reuşite, în acest an CJ a parcurs câteva etape importante, câştigând proiecte majore pentru infrastructura aeroportuară: un proiect de 36 de milioane de euro ce se va semna în acest ezile, alături de alte două proiecte pentru securizarea aeroportului şi pentru extinderea pistei.

Citește și: Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc, exmatriculat a doua oară de la Școala doctorală a Academiei SRI

De asemenea, au fost parcurse proceduri importante pentru Drumul expres Arad – Oradea, astfel încât în perioada imediat următoare se va susţine în Comisia de siguranţă rutieră a Companiei de Drumuri studiul de fezabilitate, după care se va comanda auditul de siguranţă rutieră, pentru a parcurge şi procedurile de supervizare a modului în care s-a făcut proiectarea.

Alte proiecte aflate în derulare au evoluat destul de bine, a spus Bolojan, chiar dacă, din cauza unor situaţii neprevăzute, există anumite întârzieri.

„Per ansamblu, în afară de războiul din Ucraina, de criza economică, de inflaţie, aş putea spune, aşa cum se vede şi din indicatorii financiari, a fost un an bun pentru Consiliul Judeţean, deşi putea fi foarte bun” (Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor)

Citește și: Asociația procurorilor, critici la mai multe prevederi din proiectul de lege privind pensiile speciale

Vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, a menţionat şi el că proiectele derulate de CJ sunt unele „foarte importante şi cu valori foarte mari, care vor schimba în bine faţa judeţului”.

Pe de altă parte, el a subliniat că autoritatea judeţeană bihoreană este singura din ţară care a derulat un program multianual de sprijinire a primăriilor care intenţionează să îşi introducă gazul în localitate sau să îşi extindă reţelele de gaze naturale.

„Nu este doar o idee, pentru că s-a transformat în realitate, fiind deja UAT-uri care au primit bani de la Consiliul Judeţean, iar în data de 28 decembrie se va face recepţia lucrării la Sânnicolau Român”, a mai arătat Mircea Mălan.

Citește și: SRI a declasificat dosarul intern al Revoluţiei din 1989

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Bihor)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...