Impresionantele povești din cel mai complex centru pentru refugiați din România

Data:

spot_img

Anna este una dintre cele peste 2,65 de milioane de persoane care au ajuns pe teritoriul României de la începutul războiului din Ucraina. Majoritatea au fost doar în tranzit, însă peste 85.000 de ucraineni au rămas în țară.

România s-a trezit, astfel, în situația de a gestiona o situație de criză umanitară fără precedent pentru noi. 

Imediat după izbucnirea războiului, mii de oameni cu suflet mare s-au îngrămădit la granițe, în gări și aeroporturi pentru a oferi ajutor. 

În ziua în care am ajuns la granița Siret, am trăit șocul de a vedea atâta amar de lume, fiecare cu sacoșe de mâncare, haine și jucării, gata-gata de a ajuta pe oricine avea nevoie. Atmosfera era una copleșitoare, la fel și haosul, dar în toată hărmălaia aia și în toată toată durerea, dar și spaima care se simțea în aer, se întâmpla și ceva bun: umanitatea și bunătate își spuneau cuvântul, scrie Sun Media.

Citește și: 6 televiziuni anti occidentale și proruse din Republica Moldova, interzise de autorități

Nu sunt dese momentele în care sufletul meu se umple de dragoste și de admirație la adresa românilor. Un sentiment asemănător am simțit la protestele masive de la OUG 13, la 10 August și la mobilizarea extraordinară a oamenilor în starea de urgență pentru a-i ajuta pe cei blocați în case, vârstnici și cei aflați în carantină, dar nimic nu se compară cu ce au făcut și fac în continuare românii pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului.

După localități precum Siret sau Isaccea, care erau punctul zero de intrare în România, greul gestionării fluxului de refugiați s-a aflat din primul moment pe umerii orașelor din apropierea granițelor cu Ucraina și Republica Moldova.

Suceava, Iași, Botoșani, Galați, orașe din a doua cea mai săracă regiune a României, au devenit peste noapte polul bogăției sufletești și a dărniciei. Dar nu doar a românilor, ci și a miilor de basarabeni care au reușit, din postura de voluntari-traducători, să-i facă pe ucraineni să se simtă mai aproape de casă.

Tot ca acasă i-au făcut să se simtă și miile de români care și-au deschis ușile și le-au oferit un pat, o mâncare caldă și un adopost deasupra capului celor care au rămas fără el.

Continuarea în Sun Media


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. […] În ziua în care am ajuns la granița Siret, am trăit șocul de a vedea atâta amar de lume, fiecare cu sacoșe de mâncare, haine și jucării, gata-gata de a ajuta pe oricine avea nevoie, scrie PressHub […]

  2. […] În ziua în care am ajuns la granița Siret, am trăit șocul de a vedea atâta amar de lume, fiecare cu sacoșe de mâncare, haine și jucării, gata-gata de a ajuta pe oricine avea nevoie, scrie PressHub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secretarul Primăriei comunei Nicolae Titulescu din Olt întârzie raportul care ar duce la destituirea primarului | Reporter24

Secretarul Primăriei Nicolae Titulescu, Georgiana Terteleanu, întârzie întocmirea raportului...

Afacerile lui Horațiu Potra în Congo. Dezvăluirile unui fost „lup negru” | Ziarul de Iași

Afacerile lui Horațiu Potra în Congo. Dezvăluirile unui fost...

Două noi destinaţii spre țări din Europa de pe Aeroportul Craiova | Reporter24

Revenirea celei de-a doua aeronave Wizzair la baza din...