În căutarea unei altfel de insule: Komodo National Park

Data:

Îmi târâiam picioarele arse de soare pe un ponton de ciment care ieșea din mare și se întindea până aproape de plajă, ponton care ducea la intrarea în parc. Ulterior am aflat că acea construcție concepută pentru bărcile turistice e invazivă pentru mediu și pentru zonă.

Am ajuns acolo doar cu câteva zile după 1 ianuarie 2023, împreună cu prietena mea Dee, care e ghid local și organizează excursii în zonă. Totul părea extrem de liniștit. Nu erau mulți turiști sau mai bine zis nu era niciunul când am ajuns în fața unui semn mare din lemn pe care scria mare: HATI HATI – KOMODO CROSSING!

M-am uitat în stânga, în dreapta, nu am văzut nici un dragon.

„Poate nu vedem nimic. Dacă stau ascunși și n-o să vină?”, i-am zis unui coleg din România care mă prinsese din urmă și care aveam impresia că nu își dorește neapărat să vadă unul.

Între timp, până am reușit să ne adunăm tot grupul, a venit și ghidul parcului. Echipat cu papuci închiși (nu șalpi sau sandale, ceea ce e mai rar) și haine în stil militar, înarmat cu un băț (din lemn, nu din alte materiale) în formă de ”V” în capăt, a început să răspundă întrebărilor despre siguranță, după care a povestit câte ceva despre ciclul de viață al dragonilor:

Acum, în sezonul ploios, vom găsi dragonul de Komodo lângă plajă, deoarece pe plajă se expun cu ușurință la soare. Da. Pentru încălzirea corpului. Și mai sunt și animale. Da. Pentru că în junglă, în sezonul ploios, sunt o mulțime de țânțari!

Iar animalelor, cum ar fi cerbii și mistreții, nu le plac țânțarii. Așa că stau pe plajă. Iar Komdo poate găsi și mânca! După plimbare, dacă nu găsim dragonul de Komodo, nu vă faceți griji, pentru că ne plimbăm pe plajă. Acolo vom găsi dragonul de Komodo!

Întrebat cum trăiește în fiecare zi cu dragonii și dacă nu se teme, a povestit despre vremurile în care dragonul trăia pe lângă gospodăriile oamenilor de la care primea mâncare.

Tribul Ata Modo îi consideră ca fiind frații lor gemeni, datorită legendei locale în care o femeie după căsătorie a născut un fiu și un ou. În ou era o femelă dragon. Așadar, toți oamenii din tribul Ata Modo consideră că dragonul este înrudit cu ei.

Continuarea în Știri din diaspora.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bihorul are o nouă destinație turistică spectaculoasă | Bihoreanul

Bihorul are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...