În ce sectoare din România sunt încurajați investitorii germani să dezvolte proiecte

Data:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut vineri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul german al afacerilor externe, Annalena Baerbock.

Vizita la București a ministrului federal german (foto) al Afacerilor Externe are loc în contextul participării la cea de-a doua reuniune a Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, pe care România o organizează împreună cu Germania și Franța, precum și cu prilejul marcării a 30 de ani de relații bilaterale. 

Operaționalizarea „Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”

Prim-ministrul a apreciat rolul și implicarea activă a Germaniei în operaționalizarea „Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”, format internațional care asigură asistența de care Chișinăul are nevoie în contextul cumulului de crize cu care se confruntă.

Cei doi oficiali au evaluat situația de securitate regională, în contextul războiului din Ucraina, precum și importanța strategică a regiunii Mării Negre și rolul acesteia în politica energetică și în conectivitatea europeană.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre importanța coordonării pentru dezvoltarea infrastructurii necesare facilitării exportului de cereale din Ucraina, obiectiv esențial pentru securitatea alimentară globală. Șeful Executivului a amintit despre măsurile autorităților române privind tranzitul de cereale ucrainene și a apreciat interesul activ al părții germane de a acorda sprijin.  

Investitorii germani să dezvolte proiecte, încurajați să vină în România

Premierul Nicolae Ciucă a încurajat investitorii germani să dezvolte proiecte în România, menționând oportunitățile oferite în sectorul energetic și rolul energiilor regenerabile și a gazului – ca energie de tranziție.

Totodată, prim-ministrul Ciucă a subliniat importanța sprijinului oferit de Germania pentru atingerea obiectivului României de aderare la spațiul Schengen și simplificarea instrumentelor europene de evaluare în ceea ce privește justiția și statul de drept.

YouTube video

Foto: Guvernul României

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. Cum era de asteptat „Germania contraataca ”. Vor oferi si sprijin militar de substanta Ucrainei sisteme de aparare de ultima generatie si probabil vehicole blindate .Romania devine „ buricul pamintului ” in aceasta parte de lume iar presedintele Iohannis este liderul de necontestat in zona .Griul este redirectionat pe bratul Dunarii numit Chilia si prin portul Constanta vor tot „curge ”milioane de tone de griu .Franta aduce si ea „ sarpele ” numit Mamba sistemul balistic ce protejeaza de la est , la vest si de la nord , la sud, doar vreo trei sute de km .Intran in Schengen iar vorbele bune atasate natiunii sunt spuse acum si pe CNN.Ciuca isi mareste si el cota de atractivitate .Suntem „pe cai mari ” si natiunea „ ride, cinta si danseaza ” de atita bucurie . Mai ne aratam nemultumirea acum cind taxele cresc si cind guvernarea ii cam saraceste pe unii dar punind in balanta intregul inca ne putem descurca .Ce sa facem „ paza buna trece primejdia rea” chiar daca uneori trebuie platita .„Banii ascunsi sub cotetul ciinelui” trebuie si ei scosi la lumina zilei .Ca ne place ca nu ne place ,unora li se va cam pune bete in roate si furaciunile vor trebui sa inceteze . Priponeala nu e suficienta ne zice sefa Parchetului European ia fiind urmata , in mod obligatoriu si de confiscarea a niscaiva averi ilicit facute .Intre timp aurul rusesc nu mai are cautare ca si gazele ce tot au curs fara de incetare timp de 32 de ani fara sa stie mai nimeni cum s-au platit sau cit s-a platit .Ne pare ca Putin tocmai ce a cam scapat de multa lume de prin jurul lui rusii stiut fiind ca nu au balcoanele inchise cu termopanele atit de dragi noua .Rep . Moldova va intra si ea rapid in UE si noi bucurosi nevoie mare ii vom primi cu bratele deschise mai ceva ca sarmanii din Crimeea odinioara pe rusi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...