În plin scandal al stimulatoarelor cardiace: pacientă moartă după ce i s-a montat un astfel de dispozitiv

Data:

spot_img

Printre sutele de pacienți care au ajuns în ultimii ani la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, cu indicație de montare a unor stimulatoare cardiace, și care au fost operați de doctorul Dan Tesloianu, s-a numărat și o femeie din Galați.

Se întâmpla în 2017, la începutul perioadei când se presupune că a debutat „afacerea” cu aparate prelevate de la persoane decedate, gălățeanca, pe atunci în vârstă de 62 de ani, murind acasă, la cinci zile de la intervenția chirurgicală.

Din start trebuie spus că situația Lucreției Șnaider din Galați nu are o legătură cauzală directă cu scandalul în care este implicat medicul ieșean Dan Tesloianu, pentru că nu s-a stabilit că femeia ar fi fost una dintre sutele de pacienți căruia i-ar fi fost implantat un stimulator prelevat de la un mort și care să îi fi agravat astfel starea, până la deces.

Cu toate acestea, există o serie de date care au determinat familia gălățencei ca, la șase ani de la decesul acesteia, să aducă în atenție povestea încheiată tragic la nicio săptămână de la o intervenție chirurgicală de care aceasta a beneficiat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Citește și Detalii cutremurătoare din ancheta dr. Tesloianu – documente falsificate, pacienţi mulşi de bani la clinica medicului, implanturi nejustificate

Pacientă cu probleme, operată de urgență

Lucreția Șnaider era o pacientă cu probleme cardiace grave. Avusese, de-a lungul vieții, mai multe operații, iar la finalul anului 2016, pe fondul agravării stării de sănătate, a făcut mai multe analize care să îi indice pașii ce îi avea de urmat. Doi medici i-au recomandat, pe baza investigațiilor, o intervenție de urgență pentru un stimulator cardiac, operație care nu se putea face la Galați.

„Ni s-a recomandat Brașovul, dar pentru că acolo nu o puteau primi decât peste cel puțin o lună, fiind foarte aglomerați, ne-am îndreptat către Iași, la Spitalul «Sf. Spiridon», la doctorul Tesloianu. Am luat legătura cu el, i-am prezentat situația și ne-a spus să venim imediat, că o operează. Pe 5 ianuarie 2017, am fost acolo, a internat-o și a și operat-o în aceeași zi. Nu a operat-o el personal, ci altcineva.

Fără să îi facă vreo investigație, vreo analiză, nimic. Pe 9 ianuarie a și externat-o, cu tratament. Ne-au spus că nu o mai pot ține, că e foarte aglomerat și că nu au locuri.

Ea era bine, avea pulsul crescut de la 38 la 60, se simțea bine”, ne-a relatat Gheorghe Șnaider, soțul femeii. Lucrurile au mers bine doar 24 de ore de la externare. Pe 10 ianuarie, în timp ce se afla în casa fiicei, stabilită în Iași, Lucreției Șnaider i s-a făcut brusc rău.

Ambulanța chemată în ajutor nu i-a mai fost de folos, medicii fiind nevoiți ca după zeci de minute de manevre de resuscitare, să declare decesul.

„Au resuscitat-o 40 de minute, dar nu au mai putut face nimic. E incredibil cum deodată să moară, când se simțea atât de bine. Mă gândesc că poate ar fi trebuit să o țină mai mult în spital, să o supravegheze, pentru că ea avea probleme mai complicate. Dar au făcut totul pe repede înainte. Nici foaia de externare, pe care scrie că evoluția e favorabilă, nu e semnată de medic”, completează soțul femeii.

Continuarea în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related