Înalta Curte a întors la DNA dosarul „Tabla”, în care este vizat fostul ministru Costel Alexe

Data:

Un judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus restituirea la DNA a dosarului în care preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, la data faptelor ministru al Mediului, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi primit de la fostul director general al Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, mai multe produse din tablă, relatează Agerpres.

În dosar apare ca inculpat și Mirela Gătin, fost șef al Departamentului juridic al Combinatului gălățean.

Magistratul de la instanța supremă a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA, în privinţa descrierii faptelor şi a încadrării juridice cu referire la:

  • infracţiunea de luare de mită, reţinută în sarcina lui Costel Alexe, în sensul de a se indica în concret actul în legătură cu îndeplinirea căruia ar fi existat presupusa pretindere de foloase;
  • participaţia penală sub forma instigării la infracţiunea de delapidare reţinută în sarcina lui Costel Alexe, în sensul descrierii acţiunii de determinare a autorului la comiterea faptei, dar şi a persoanelor presupus instigate, respectiv, reprezentanţii SC Liberty Galaţi SA.

Citește și: Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin, din cauza crimelor de război din Ucraina

De asemenea, judecătorul a constatat nereguli şi în legătură cu actele care descriu infracţiunile săvârşite de alţi trei inculpaţi din dosar: Gătin Mirela, Fătu Nicoleta, Grecu Ioan Bogdan.

Continuarea în Viata-libera.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related