Început de an școlar cu un discurs dur al părinţilor şi profesori îmbrăcați în negru, la o școală din Oradea

Data:

La Școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea, aflată în centrul unui scandal cu acuzații de segregare etnică ce a determinat introducerea schimbului de după-masă, noul an școlar a început, luni, cu un discurs dur al părinţilor şi cu un moment de reculegere faţă de „moartea clinică” a programului de studiu.

Părinţii au depus un memoriu pentru ca această situaţie să se rezolve, unii au purtat banderole albe pe braţe sau eșarfe albe la gât, în timp ce toate cadrele didactice au fost îmbrăcate complet în negru.

„Începem anul cu stângul, dar îl vom termina cu dreptul. Nu pentru că am fi stângaci, ci se pare că ne-am născut sub o stea fatidică, nenorocoasă. Noi, părinţii, suntem plimbaţi între instituţii, îmbălsămaţi ai neantului şi pedepsiţi fară vină. Ar fi fost frumos să fi început anul școlar 2022-2023 după 2 ani de pandemie cu zâmbetul larg desfăşurat pe faţă, cu veselie, voiciune, dar, stupoare, începem cu risc de segregare. După 10 ani de căutări de soluţii. În acest context scoala ne primeşte cu un cadou: se numeşte seral la gimnaziu. Nu suntem mulţumiţi şi pentru că nu putem accepta ca după 10 ani de căutări să ne aflam în acelaşi colaps”, a spus de la prezidiu Ramona Moraru, preşedintele Asociaţiei Părinţilor.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Proiect vital pentru navigația pe Dunăre, blocat de birocrație și de Bulgaria

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related