Independentul Mihai Polițeanu, victorie surpriză la primăria Ploiești

Data:

spot_img

Una dintre cele mai mari surprize la alegerile locale a fost produsă de Mihai Polițeanu, candidat independent care a câștigat funcția de primar al Ploieștiului în fața unor contracandidați mult mai cunoscuți.

Potrivit rezultatevot.ro, Polițeanu a obținut 15.994 de voturi, echivalentul a 25,25% din voturile total exprimate.

Pe locul doi s-a situat candidatul PNL, Bogdan Nica, care a obținut 20,22% și pe trei Andrei Volosevici, candidat al PSD, care a obținut 19,61 dintre voturile ploieștenilor. Volosevici este actualul primar al orașului. „Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieștiului.  Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță. De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului”, a scris Polițeanu pe Facebook.

Plecat din USR, Mihai Polițeanu a înființat un grup local – „Mișcarea Noi, Ploieștenii”, format în principal din voluntari care au făcut campanie pentru Polițeanu.

„Fără penali în funcții publice”

Începând din decembrie 2020, Mihai Polțeanu a fost ales deputat USR, iar din octombrie 2022 este deputat independent. „În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizaţii civice şi partide politice) şi am declanşat la nivel naţional a doua cea mai mare iniţiativă legislativă cetăţenească după „Fără penali în funcţii publice” – „Oameni noi în politică”, o iniţiativă de liberalizare şi democratizare a legislaţiei electorale. (…) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mişcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare şi am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova faţă de PNL la nivel local şi judeţean. Împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, am decis să punem bazele şi să construim o alternativă pentru Ploieşti la actuala clasă politică locală”, se precizează pe site-ul candidatului.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...