Inginerii care au transformat CJ Iași și Școala Populară de Arte în zone ale unei adevărate mafii administrative

Data:

Rechizitoriul din dosarul Costel Alexe (președinte CJ Iași) – Vlad Baba (șeful Școlii de Arte), trimis, săptămâna trecută, la instanță de DNA, conține, potrivit ReporterIS, detaliile unor inginerii penale care au transformat Consiliul Județean Iași și Școala Populară de Arte „Titel Popovici” în puncte de lucru ale unei adevărate mafii administrative.

Rezultatul: impunerea ca șef ilegal, inițial interimar, apoi plin, la Școala de Arte a lui Vlad Baba și angajarea la aceeași instituție, prin trucarea unor concursuri, a două persoane, inclusiv prin complicitatea a două subordonate ale lui Baba. Ultimii patru și-au recunoscut faptele penale.

Citește și: Sindicaliștii anunță blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților ar putea fi afectate

Deasupra tuturor acestor infracțiuni a existat acceptul și participarea directă sau indirectă a președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe. Pentru protejatul său – Baba, Alexe a acceptat un lucru rarisim: adoptarea unei hotărâri de Consiliu Județean care stabilea condiții de concurs croite pentru Baba, fără a abroga o hotărâre anterioară, din 2020, care conținea alte condiții de participare pentru același post.

Interceptări și capturi electronice arată că Vlad Babă și-a ales singur doi din cei trei examinatori la concursul său de manager. I-a propus nominal lui Costel Alexe iar acesta a acceptat. DNA i-a pus sechestru pe apartament lui Costel Alexe în acest dosar

Continuarea, în ReporterIS! Foto: Alexe-Baba, noiembrie 2020 – Foto: ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related