Îngrijorările românilor vs comunicările Guvernului. Premierul: „Economia României continuă creșterea”

Data:

Pe fondul unor îngrijorări tot mai mari în rândul populației cu privire la criza energetică și efectele asupra zilei de mâine, românii nu știu cum să mai înțeleagă datele statistice comunicate de oficialii Guvernului. Teoria e aproape roz, dacă ne luăm după „dinamica creșterii economice”.

„Economia României își continuă creșterea, potrivit celor mai recente date comunicate de Institutul Național de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creștere de 6,4% față de perioada similară a anului trecut și de 5,1% față de ultimul trimestru.

Am reușit să menținem dinamica creșterii economice, care confirmă eficiența măsurilor Guvernului de a sprijini economia și cetățenii în această perioadă marcată de crize multiple”, a explicat vineri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

„Un context economic global complicat”

Premierul vorbește de o creștere peste cea înregistrată în Zona Euro.

„Pasul decisiv pe care îl vom face este ca, prin măsurile guvernamentale, creșterea economică să fie resimțită într-o mai bună calitate a vieții oamenilor.

Această creștere, cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro, are loc într-un context economic global complicat. Efectele pandemiei de Covid-19, criza prețurilor la energie și gaze naturale și agresiunea militară rusă din Ucraina au generat provocări majore pentru țara noastră.

Pachetul de măsuri economico-sociale Sprijin pentru România protejează mediul de afaceri și cetățenii, alături de măsurile de stabilizare a prețurilor plătite pentru energie, gaze naturale sau carburanți.

Cele 90 de miliarde de euro, bani europeni aflați la dispoziția României în următoarea perioadă, și investițiile fără precedent finanțate de Guvern în acest an vor consolida economia, vor crea noi locuri de muncă și ne vor ajuta să trecem cu bine peste aceste crize multiple pe care le traversăm”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul spune că păstrarea cotei unice, încurajarea investițiilor și susținerea mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv.

Foto: Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. Pentru cine isi poate apropia o imagine de ansamblu vedem cum stirile din media creeza, voit sau nu, o stare de neliniste in societate, stare ce este obligatoriu de oprit prin aducerea in fata natiunii, chiar de catre Premierul Ciuca, a unui adevar palpabil, masurabil ,asa cum este cresterea economica . Cazurile punctuale ce implica doar o anumita parte defavorizata din societate sunt si ele parte a complexitatii desfasurarii lucrurilor din jurul nostru .Razboiul si efectele lui au si ele importanta lor in desfasurarea a ceea numim cresterea fortei militare si economice a NATO si UE ce impreuna cu decuplarea (posibil organizata de multa vreme )totala de Rusia va reaseza intreaga omenire .Alegem ,in acest moment ,cu totii de partea cui dorim sa fim .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...