Înregistrările-bombă ale unui scandal penal: Șeful Operativ la Frontiera UE, numit prin proptele politice / AUDIO

Data:

Înregistrări explozive. Comisarul șef Leonardo Melinte a fost impus ca adjunct la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași cu „proptele politice”, potrivit ReporterIS.

Procedurile au fost călcate în picioare. Filiera a fost liberalo-polițienească: Leonardo Melinte (comisar șef) – Costel Alexe (șeful Consiliului Județean Iași) – Marcel Vela (ministrul Afacerilor Interne) – Liviu Bute (șeful Poliției de Frontieră Române)

Ordinul MAI spune clar că un adjunct într-un Inspectorat Teritorial este propus de șeful direct, structura centrală dând doar aprobarea.

Numirea comisarului-șef Leonardo Melinte ca adjunct pe toată Granița de Est s-a făcut prin încălcarea acestui Ordin: șeful Poliției de Frontieră Iași s-a opus, iar numirea a făcut-o direct Inspectoratul General.

Înregistrările audio arată că Leonardo Melinte a fost propulsat politic imediat după alegerile din toamna lui 2020.

Filiera este anchetată de DNA: Melinte-om de afaceri din Valea Lupului-Costel Alexe (președinte CJ)-Marcel Vela (fost ministru de Interne)-Liviu Bute (fost Inspector General al Poliției de Frontieră din România.

Tărășenia a ieșit la iveală în ianuarie 2021, când Costel Alexe a picat întâmplător cu Afacerea „Tabla”.

Continuarea, în ReporterIS!

.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...