Întâlnire decisivă la Guvern în această dimineață pentru greva profesorilor

Data:

La aproape trei săptămâni de când au fost declanșată greva din educație, prima după 18 ani, și după trei proteste masive ale profesorilor la Palatul Victoriei și Cotroceni, sindicaliștii au primit o nouă ofertă de la Guvern: majorarea cu 25% a salariilor de la 1 iunie, iar prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă să fie de 50% de la 1 ianuarie 2024. Condiția pusă este încetarea imediată a conflictului. Executivul are programată încă de vineri o ședință pentru duminică, de la ora 10, în contextul grevei din învățământ.

Guvernul a venit sâmbătă seara cu o nouă ofertă pentru sindicate, şi anume majorarea cu 25% a salariilor de la 1 iunie, iar prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă să fie de 50% de la 1 ianuarie 2024, condiția fiind ca sindicatele să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului, potrivit mesajelor transmise de liderii de sindicat profesorilor.

Citește și: Aktual24: Islanda a decis închiderea ambasadei de la Moscova și a cerut Rusiei să-și „limiteze activitățile” ambasadei sale

Premierul Nicolae Ciucă are duminică dimineaţă o nouă rundă de consultări cu sindicatele din educaţie, începând cu ora 9, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă, vizând majorarea salariilor, condiţionată însă de un anunţ privind încetarea grevei generale declanşate în 22 mai.

Continuare în Hotnews.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related