Istoria Rolex Submariner

Data:

Rolex și-a câștigat poziția pe piață drept unul dintre cele mai prestigioase branduri de ceasuri de lux, aproape fiecare colecție nou lansată depășind recorduri de vânzări și aprecieri din partea publicului țintă. Una dintre lansările care au contribuit masiv la această creștere a fost și Submariner, un simbol al preciziei, eleganței și bunului gust, devenind un etalon pe piața accesoriilor de lux.

Descoperă colectia Rolex Submariner și află care sunt motivele pentru care este considerată și astăzi una dintre cele mai scumpe din istoria ceasurilor de lux!

Cand a fost lansat Rolex Submariner?

Primul model Submariner a fost adus în atenția publicului larg în 1953, când a atras în special prin particularitatea pe care o aduce ca nouă inovație pe această piață. Submariner făcea față cu brio presiunii din adâncuri, fiind utilizat ca instrument pentru scafandri care se puteau bucura acum de precizia perfectă specifică ceasurilor Rolex chiar și în condițiile dificile din mediul subacvatic.

Pe lângă această funcție, Rolex Submariner este renumit și astăzi pentru aspectul său deosebit. Cu o carcasă robustă și rezistentă, înfrumusețată cu scheme sofisticate de culoare și safire dispuse la nivelul cadranului, dar și o brățară masivă și totodată delicată, modelele atemporale în ediție limitată din această colecție au devenit punct de reper pentru brand. Ceasurile din colecția Submariner sunt considerate simboluri ale preciziei în industria ceasurilor de lux, fiind poate cea mai inspirată combinație între aspect inegalabil și performanță la nivel înalt, aproape de perfecțiune.

Care sunt cele mai apreciate modele?

Fiecare nouă lansare din această colecție a adus un val uriaș de aprecieri și încă o dată confirmarea faptului că funcționalitatea excelentă însoțită de un aspect clasic și elegant reușește să impresioneze chiar și cei mai pretențioși critici. Cu toate acestea, câteva modele s-au remarcat decisiv, fiind prezente chiar și astăzi pe listele colecționarilor sau pasionaților.

Deși primul model lansat rămâne emblematic, unul dintre cele mai vândute ceasuri din această colecție a fost cel lansat în 1988, Rolex Submariner 16610. Este unul dintre primele variante confecționate din oțel inoxidabil, ceea ce a condus la creșterea rezistenței și durabilității și totodată printre primele care au înlocuit sticla acrilică cu cristal din safir, protejându-l de urme fine care i-ar fi putut diminua valoarea.

Rolex Submariner Date – 126610LN – 41 mm deși este un model relativ nou, lansat în anul 2020, înglobează cele mai importante și reprezentative modificări au fost aduse acestei colecții de-a lungul timpului. Păstrează aspectul clasic unic, însă aduce câteva modificări subtile menite să atragă o arie mai mare de pasionați care se află în căutarea unei scântei de modernitate într-un ceas care a marcat istoria. Carcasa este mai mare cu un milimetru decât a modelelor anterioare și la nivelul brățării au fost făcute schimbări pentru a spori confortul și a crea mai multă armonie estetică, dar precizia standard rămâne una dintre cele mai mari atracții ale modelului.

Cum a influențat colecția apariția acestora în filmele cu James Bond?

Deși această colecția s stârnit valuri de reacții încă de la prima lansare, faptul că faimosul agent 007 a purtat un ceas Submariner în seria cu același nume a adus și mai multă vizibilitate, determinând și asocieri de valoare. Dacă Rolex a contribuit la definirea stilului îndrăgitului personaj, filmul a determinat o atitudine diferită față de colecție, tot mai mulți pasionați dorindu-și să achiziționeze modelul prezentat din dorința de a se asocia cu numele, de a împărtăși valori similare și a împrumuta totodată puțin din misteriozitatea lui James Bond.

Rolex Submariner – o investiție sigură pentru colecționarii și pasionații care apreciază calitatea unui ceas consacrat, cu o istorie bogată!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Compania autohtonă Elis Pavaje își extinde fabrica din Prahova

Compania autohtonă Elis Pavaje, cel mai mare producător român...

Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2C Frunzar.ro

Chromosome Dynamics, un nume de referință în industria agricolă,...

Viitorul energiei. Comunitățile de energie ca soluție sustenabilă

Viitorul energiei - Comunitățile de energie ca soluție sustenabilă

Cult Research: Navigând prin complexitatea pieței cu expertiză românească

Cult Research: Navigând prin Complexitatea Pieței cu Expertiză Românească