Iulian Gherguţ, românul răpit în urmă cu 8 ani în Burkina Faso, a fost eliberat şi adus în România

Data:

Iulian Gherguț, românul răpit în Burkina Faso în urmă cu 8 ani, a fost eliberat și se află în România, a anunțat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În comunicatul oficial, MAE a mulțumit, în mod special, autorităților marocane pentru sprijinul important acordat în eliberarea lui Gherguț.

“În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe  privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituțională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente, în rezolvarea situației cetățeanului român Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat și se află, la acest moment, în siguranță, pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că rezultatul acțiunii finalizate astăzi prin aducerea în țară a cetățeanului român Iulian Gherguț este rezultatul muncii depuse de către toate instituțiile din cadrul Celulei de criză interinstituțională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetățeanului român, pe toate palierele și canalele politico- diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a adresa mulțumiri, în numele autorităților române, tuturor partenerilor externi, în mod special autorităților marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluționării acestui caz extrem de complicat”, a transmis MAE.

Potrivit G4Media, Iulian Gherguț avea 39 de ani și era ofițer de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkina Faso, aproapede frontiera cu Niger și Mali, când a fost răpit de gruparea teroristă Al-Mourabitoune, pe data de 4 aprilie 2015. Timp de mai mulți ani, autoritățile române nu au comunicat nimic despre progresele făcute în demersurile de eliberare ale românului.

Citește și: Sarajevo după 25 de ani de la război. Trăiește. Și asta este vestea cea mai bună

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...