Kosovo: proteste din cauza schimbării plăcuțelor de înmatriculare sârbești cu cele emise kosovare

Data:

Etnicii sârbi au în cele patru comunităţi locale un ministru al guvernului, 10 parlamentari şi alte posturi de conducere în guvern, poliţie şi justiţie. Toţi au demisionat, iar ofiţerii de poliţie de rang înalt şi-au dat jos, simbolic, uniformele.

Demisiile vin în semn de protest faţă de concedierea unui ofiţer de poliţie care nu a respectat decizia guvernului privind plăcuţele de înmatriculare a vehiculelor. Măsura a intrat în vigoare marţi, iar autorităţile din Kosovo au declarat că aplicarea se va face în mod treptat.

Citește și: Șefa de secție care şi-a ţinut internat tatăl aproape 1.000 de zile în Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, demisă

În trei săptămâni, autorităţile de la Pristina vor emite avertismente pentru etnicii sârbi care îşi păstrează vechile plăcuţe de înmatriculare. În următoarele două luni vor fi amendaţi, iar în următoarele trei luni vor putea conduce doar cu plăcuţele locale temporare înlocuite.

Schimbarea a aprins probleme legate de suveranitatea Kosovo, în special în rândul minorităţii sârbe, în rândul căreia mulţi doresc în continuare ca fosta provincie sârbă să facă parte din Serbia şi nu să fie independentă. Serbia însăşi nu a recunoscut niciodată independenţa Kosovo, titrează RFI Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...