VIDEO Ciolacu: Îmi asum reforma sistemului bugetar. Vom reuși să evităm suspendarea fondurilor europene

Data:

Ciolacu: Îmi asum reforma sistemului bugetar. Premierul a vorbit miercuri despre pachetul de taxe și impozite pe care și l-a asumat Guvernul, cu scopul de a reduce deficitul bugetar. Declarațiile vin după o întâlnire la Ministerul Finanțelor cu ministrul Marcel Boloș.

Marcel Ciolacu: Cei care merg la serviciu să se joace pe Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că Guvernul a pregătit un pachet de peste 50 de măsuri de reformă a sistemului bugetar.

„Sunt peste 50 de măsuri. Au fost discutate și în cadrul Coaliției. Vorbim de prima reformă reală în ceea ce privește sistemul bugetar. E pentru prima oară când un guvern al României își asumă o astfel de abordare”, a susținut Mrcel Ciolacu.

Premierul a precizat că pachetul de măsuri are ca scop reducerea deficitului bugetar și crearea unui echilibru macroeconomic, dar că economia merge bine, din punctul său de vedere.

„Nu vorbim de recesiune în România, ci de lucruri asumate în fața Comisiei Euroene. Este important să continuăm ca să nu se blocheze fondurile”, a menționat premierul.

Marcel Ciolacu a mai declarat că pachetul de măsuri va avea efecte imediate, dar și indirecte.

„Sunt plafoane în ceea ce privește sporurile, nu putem avea sporuri mai mari decât salariul de bază, nu poți avea pensii speciale mai mari decât veniturile și să te pensionezi la 40 de ani”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a declarat că își asumă în totalitate aceste reforme, chiar dacă deranjează anumite persoane.

„Îmi asum în totalitate aceste reforme chiar dacă ele deranjează anumite persoane. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare. Cei care merg la serviciu să se joace pe Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. E incredibil unde a ajuns acest fenomen”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că pachetul de măsuri va fi prezentat în Parlament în perioada următoare.

Citește și: E singurul din familia lui care a mers la școală. A rămas repetent în clasa I. A luptat și a luat BAC-ul cu 9.01

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe: Nu va putea putea funcționa un serviciu dacă nu sunt minim 10 persoane în subordine

„Primul pas îl face statul pentru ce înseamnă partea de reduceri de cheltuieli publice. Este un plan de reducere a cheltuielilor cu două componente majore: prima legată de performanță și a doua disciplina financiară”, a declarat și Marcel Boloș, ministrul de Finanțe.

Ministrul Finanțelor a precizat că măsurile de reducere a cheltuielilor publice vor fi implementate pe patru paliere:

  • Autoritățile și sectorul public
  • Companii de stat și companii de subordonare locală
  • Instituții publice autonome
  • Consolidarea capacității instituționale a Ministerului Finanțelor

Marcel Boloș a anunțat că numărul de secretari și subsecretari de stat va fi redus cu 20%. De asemenea, va fi redus numărul de posturi vacante în administrație.

„Avem în evidență 204.000 funcții vacante. Nu va putea putea funcționa un serviciu dacă nu sunt minim 10 persoane în subordine. Nu va funcționa o direcție generală dacă nu sunt minim 40. Astfel funcția de șef de birou se desființează”, a menționat Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor a precizat că reformele bugetare vor fi implementate în următorii doi ani.

Citește și: Scandal uriaș în Bulgaria: un bărbat și-a tăiat partenera de 400 de ori și a fost eliberat după 3 zile. Proteste la Sofia


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...