Ludovic Orban, audiat la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm

Data:

Ludovic Orban, fost premier al României, a fost chemat, miercuri, la audieri, la DNA, în calitate de martor în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm.

În urmă cu scurt timp, directorului Romarm, Gabriel Țuțu, i-a fost dată interdicţia de a discuta cu fostul premier al României, anunță Antena 3. În acest dosar au mai fost audiați ca martori și actualul ministru al Energiei Virgil Popescu (PNL), dar şi fostul ministru Claudiu Năsui (USR).

DNA a deschis în ianuarie un dosar privind presupusa cumpărare de către Romarm a unor măști neconforme pe durata pandemiei. În dosar au fost reținuți șeful Romarm, Gabriel Țuțu, și fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, eliberați ulterior de magistrați.

Citește și Averea parlamentarului care ar trebui să controleze serviciul secret al Internelor: 3 case, 1 apartament, 5 terenuri

Procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile din timpul pandemiei introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă, titrează Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related