Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”

Data:

spot_img

Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”, a declarat liderul Partidului Forța Dreptei.

Prezent la consultările premierului pentru stabilirea datelor alegerilor prezidențiale, Ludovic Orban a criticat, asemeni reprezentanților USR, inițiativa lui Marcel Ciolacu, considerată tardivă:

„Le-am spus reprezentanților Guvernului că această consultare ar fi trebuit să aibă loc la începutul anului, nu acum, pentru că la începutul anului coaliția a ignorat complet voința societății și voința formațiunilor politice de opoziție și a stabilit fără niciun fel de consultare un calendar electoral profund neconstituțional.

Citește și: Elena Lasconi este candidatul USR pentru alegerile prezidențiale | VIDEO

Care deja a provocat efecte nocive pentru democrația din România, prin comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, printr-o Ordonanță de Urgență Neconstituțională”, a declarat Ludovic Orban jurnaliștilor, la ieșirea de la consultări, video publicat pe pagina sa de Facebook.

Forța Dreptei cere alegeri aproape de terminarea mandatului Parlamentului și Președintelui

„Ne-am spus punctul de vedere, cu privire la subiectul în cauză. Punctul nostru de vedere este foarte limpede și foarte clar. Dorim ca alegerile să se organizeze atunci când este normal, și anume aproape de terminarea mandatului Parlamentului și Președintelui (…)

Primul tur al alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare, fie pe data de 1 decembrie, fie pe data de 8 decembrie, urmând ca al doilea tur al alegerilor prezidențiale să fie organizat fie pe data de 15 decembrie, fie pe data de 22 decembrie”, a continuat Ludovic Orban.

Citește și: Continuă consultările premierului pe tema prezidențialelor. Propunerile primite din partea partidelor

Liderul Partidului Forța Dreptei se opune categoric organizării simultane a turului doi al alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, considerată de Orban ca fiind o soluție „neconstiuțională, nedemocratică și nu va face altceva decât să avantajeze în mod injust partidele care vor da candidații din turul doi”.

Ia în calcul o candidatură pentru funcția de președinte

„Am anunţat foarte clar că sunt un om care consideră că o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală.

Întreaga carieră politică pe care am avut-o m-a făcut să ajung în poziţia în care să fiu sigur de faptul că ştiu ce trebuie să fac ca preşedinte al României”, a declarat Ludovic Orban, în declarația de presă publicată pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Ludovic Orban )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

În urma retragerii lui Joe Biden din cursa pentru...

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...

Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa...