Buzatu și-a terorizat subordonații, disperat să ia șpaga (Interceptări DNA)

Data:

Buzatu și-a terorizat subordonații, disperat să ia șpaga, potrivit interceptărilor DNA. O presiune infernală a exercitat președintele Consiliului Județean Vaslui pentru a primi șpaga de 1,25 milioane de lei, scrie Reporter de Iași.

Întâi, pe constructor, căruia nu i-a plătit, timp de doi ani, facturi restante de 15 milioane lei și căruia i-a blocat alți 8 milioane lei, garanții de bună execuție.

Apoi, Buzatu și-a terorizat subordonații pentru a urgenta plățile la același constructor de la care aștepta mita de 10%. „Băi, dar să le facă mai repede, f…-i Dumnezeirea mamii lor, astăzi și mâine, dimineață că… cred că treʼ să mă duc să-i bat într-o zi!”, i-a spus unui subordonat.

DNA l-a săltat în septembrie, în urma unui spectaculos flagrant, dar Buzatu conduce acum CJ Vaslui din arest „deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală”, după cum a remarcat DNA. Toți îi știu încă de frică. Și tot de după gratii, face planuri de fugă cu secretara în Ecuador: „Mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!”.

Citește și Polițistul săltat de mascați este chiar cel care a pus microfoane în casa lui Carmen Dan (Aktual24)

Buzatu trimite ordine din arest prin secretară

Din septembrie 2023, de când a fost prins cu 1,25 milioane lei șpagă, Dumitru Buzatu, fost președinte al CJ Vaslui, a stat în arest preventiv. Anchetatorii l-au monitorizat permanent. Dezvăluirile sunt uluitoare.

Iată ce au scris procurorii DNA în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată: „În ceea ce-l privește pe inculpatul BUZATU Dumitru se observă că martorii audiați manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele și preferând să-l individualizeze sub diferite funcții pe care le-a ocupat (președintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite).

Inculpatul Buzatu Dumitru care se află în custodia CRAP Iași, a luat legătura cu mai mulți martori audiați în prezenta cauză și le-a promis că va afla cine «a montat această șmecherie», dovedind un puternic sentiment de răzbunare.

Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte a CJ Vaslui din CRAP Iași, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui.

În prezent inculpatul Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracțional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală «păi bineînțeles că asta este făcută intenționat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar…asta e.

Dacă eu n-am fost atent, trebuia să fiu atent, asta-i! Doar știam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta și…».

Mai multe aflați din publicația Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...