Mihai Mitrică despre Bookfest 2024: Cel mai bun prilej să sărbătorim cartea. 3.000 de titluri noi

Data:

spot_img

Mihai Mitrică despre Bookfest 2024: o nouă ediție a salonului internațional de carte începe pe 29 mai și așteaptă cititorii până pe 2 iunie, la Romexpo, în Pavilionul B2.

Intrarea este liberă pentru toți vizitatoriii în toate cele cinci zile, de la ora 10.

Mihai Mitrică despre Bookfest 2024: Ce îi așteaptă pe participanți

Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, a explicat pentru PRESShub că Bookfest îi așteptă pe iubitorii de carte cu reduceri de până la 80%, dar și cu multe titluri noi.

Citește și: PRESShub este la Bookfest 2024, cu stand propriu și trei dezbateri despre minciună în UE, presă și presa culturală

„Bookfest este cel mai bun prilej să sărbătorim cartea într-un mediu cât se poate de potrivit, care este pavilionul B2 de la Romexpo, în care organizăm în mod tradițional Salonul Internațional de Carte.

Reducerile sunt și ele un motiv în plus, dar pe lângă reducerile de 80%, trebuie să ținem cont de faptul că avem aproape 3.000 de titluri noi”.

La Bookfest vor avea loc și lansări de carte, iar invitatul de onoare din acest an este Republica Moldova, a mai declarat Mihai Mitrică.

„Vor avea loc și lansări la Salonul Internațional de Carte Bookfest și de asemenea, nu sunt de neglijat evenimentele pe care le organizează invitatul de onoare, Republica Moldova, care promite o prezență consistentă și foarte solidă, atât din punct de vedere al organizării standului, cât și al autorilor pe care îi deplasează și al temelor de dezbatere pe care le propunem”.

Evenimente destinate copiilor

Citește și: Republica Moldova este invitata de onoare a Bookfest 2024

Circa 200 de expozanți din întreaga țară, alături de reprezentanțe culturale cu sediul la București, vor lua parte la expoziție. În cadrul Bookfest vor avea loc și 60 de evenimente dedicate special copiilor.

Aceștia sunt așteptați cu bucurie la Clubul Bookfest Junior, unde vor putea lua parte la discuții despre ultimele cărți apărute pentru ei, precum și ateliere tematice, jocuri și o tombolă cu premii surpriză. Numeroase volume, cu prieteni gata de descoperit, sunt pregătite pe rafturile standurilor, numai bune de luat acasă.

Sloganul din acest an propus de invitatul special este „Te cuprind, Republica Moldova”, o expresie des întâlnită în vorbirea curentă din spațiul lingvistic și cultural de peste Prut, echivalentul sintagmei „te îmbrățișez”.

La standul Republicii Moldova se pregătesc aproximativ 40 de evenimente, de la lansări de care până la dezbateri pe teme dintre cele mai actuale.

Și, pentru a-i familiariza pe cititori cu Invitatul de Onoare, vor avea loc mai multe dezbateri și prezentări, prima dintre ele Perfect integrați: scriitori basarabeni în România, pe 29 mai, la scena Matca, începând cu ora 14.30, la care vor participa Cătălina BălanLiliana CorobcaVasile ErnuDinu GuțuDiana Iepure și Emilian Galaicu-Păun.

De asemenea, editura Paralela 45 vă invită joi, 30 mai, începând cu ora 17.00, la scena Matca, la o dezbatere cu tema centrală “Falanga basarabeană”, unde vor participa, între alții, Diana Iepure, Cătălina Bălan, Mihail Vakulovski, Maria Pilchin, Ivan Pilchin, Paula Erizanu, Bogdan Răileanu, Iulian Fruntașu, se arată în comunicatul evenimentului.

PRESShub la Bookfest

În acest an, va fi prezent la Bookfest și PRESShub cu stand propriu și trei dezbateri despre minciună în UE, presă și presa culturală.

Vă invităm să discutăm liber pe teme despre care se vorbește încă prea puțin în România.

Joi, 30 mai, de la ora 18, va avea loc dezbaterea „Cine minte și de ce? Dezinformări legate de Uniunea Europeană”, organizată de Freedom House România și Centrul Român de Politici Europene

Vineri, 31 mai, vă așteptăm la o discuție despre presa din România.

Presa nu mai este câinele de pază al democrației, pentru că a fost pusă în lesă. O lesă de aur, în unele cazuri, căci partidele continuă să cumpere tăcerea cu milioane de euro.

Mai există șanse ca mass-media românești să scape din capcana în care a intrat și de bună voie? Mai poate redeveni o putere cu adevărat relevantă, a patra, cum se lăuda pe vremuri?

Jurnalismul de investigație este azi mai degrabă un demers izolat, al unor temerari, care încă nu au cedat. Cum poate contribui publicul la sprijinirea lor? Ce unele au românii pentru a-i determina pe jurnaliști să respecte regulile etice ale profesiei?

Răspund, la standul PRESShub:

  • Sabina Fati – editorialistă Deutsch Welle;
  • Ovidiu Nahoi – redactor-șef RFI;
  • Dan Tapalagă – fondator G4Media.

Sâmbătă, 1 iunie, ora 15.00: De ce nu mai avem cultură în presa cotidiană

Audiența, ca principal model de afacere pentru presa românească, a făcut ca mass-media cotidiene să renunțe în primul rând la departamentul de Cultură  și la jurnaliștii culturali, care „nu fac audiență”.

Publicul poate discuta cu:

  • Matei Martin – realizator Radio România Cultural și redactor-șef Observator Cultural;
  • Magda Grădinaru – jurnalistă Spotmedia;
  • Dumitru Crudu – redactor-șef la Revista Timpul din România, ediția din Republica Moldova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Via Transilvanica a apărut în lista anuală „World’s Greatest Places”

Via Transilvanica a apărut în lista anuală „World’s Greatest...

Filmul și cartea se întâlnesc la Boovie

Filmul și cartea se întâlnesc la Boovie, un festival...