​Ministerul ucrainean de Externe despre declarațiile lui Viktor Orban în România: „Este un exemplu clasic al propagandei ruse”

Data:

Ministerul ucrainean de externe a reacționat la comentariile făcute de prim-ministrul maghiar Viktor Orban în România. „Este un exemplu clasic al propagandei ruse”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko (foto). La Băile Tușnad, premierul maghiar Viktor Orban a afirmat, printre altele, că Occidentul a comis o greșeală, că politica sancțiunilor și înarmarea Ucrainei nu au dat rezultate, iar Rusia nu poate fi învinsă.

Oleg Nikolenko a scris, într-o postare pe Facebook, că: „Sancţiunile sunt eficiente, iar acestea au diminuat semnificativ capacitatea maşinăriei de război a Rusiei să poarte un război împotriva Ucrainei. Livrarea de armament Ucrainei salvează vieţile ucrainenilor. Dacă sancţiunile şi livrarea de armament ar fi ineficiente, autorităţile de la Kremlin nu ar aloca resurse uriaşe pentru a stopa aceste măsuri”.

Oficialul ucrainean a accentuat că Europa se află într-o criză economică nu din cauza sancţiunilor, ci din cauza războiului hibrid al Rusiei. „Federaţia Rusă atacă Ucraina cu rachete de croazieră, iar Europa, cu preţuri uriaşe la gaze naturale. Toate acestea sunt elemente ale unui singur plan al Rusiei, al cărui scop este să submineze pacea şi bunăstarea din ţările europene” – a preciza Oleg Nikolenko.

Citește articolul integral pe Rfi.ro

Citește și: „Vara ca hoții”. Consultare de gura lumii pe legile justiției, cu termene scurte fixate de CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Oleg Nikolenko)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...